BAG adressen

Door het downloaden van de BAG PostGIS Database Dump kom je op eenvoudige wijze in het bezit van BAG adressen. En dat van steeds de meest recente versie, want elke maand opnieuw komt de beheerder van de gegevens, het Kadaster, met een geactualiseerde lijst naar buiten. Het Kadaster doet dit echter door middel van een zogenaamde GML-levering. En daarmee kan bepaald niet iedereen uit de voeten. Daarom is het beter met de PostGIS Database Dump te werken. Zo kom je gemakkelijker in het bezit van de BAG adressen, en daar is het je vooral om te doen. En zo krijg je Geo-oplossingen op maat.

Nu worden de gegevens meteen geïmporteerd in PostGIS en dat is toch een stuk gemakkelijker

Het geheim van de PostGIS Database Dump is dat de BAG adressen direct geïmporteerd kunnen worden in PostGis, dat niets meer is dan een spatial database extensie en een database die eveneens ondersteuning biedt en queries toevoegt. Als je de BAG adressen op deze wijze downloadt, houd er dan wel rekening mee dat het zeker 2 GB aan ruimte vraagt.

Je hebt 24 uur de beschikking over de download

De download die je 24 uur tot je beschikking hebt, biedt je gegevens als per adres de postcode, de straatnaam, het huisnummer, huisletter, eventuele huisnummertoevoeging, woonplaats, gemeente en provincie. Er is voor elk adres een ID beschikbaar ook als het gaat om lig- en standplaatsen. Ook kun je informatie krijgen over de oppervlakte van de objecten. Alsof dat nog niet voldoende is kun jij je tegoed doen aan de informatie over de gekoppelde panden. Ook dan krijg je het pand ID, de status van het pand en informatie over in welk jaar het pand gebouwd is. Door elke maand opnieuw een download te bestellen, ben je steeds op de hoogte van de meest actuele informatie.