Barbecuen in de winter, zo doe je dat

Als het een keer lekker weer is, pakken we hem allemaal weer uit de schuur: de barbecue. Maar wist je dat je ook gewoon kunt barbecuen in de winter? De winter BBQ is helemaal hip en je ziet het dan ook steeds vaker voorbij komen. Op een koude dag met z’n allen rond de vuurkorf zitten, gezellig glühwein drinken en lekker eten erbij. Klinkt perfect, toch? Maar hoe doe je dat nou eigenlijk winterbarbecuen? En wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden voor de BBQ

Barbecuen doe je buiten, zo ook in de winter. Het is dan ook erg belangrijk dat je warmte creëert. Met z’n allen buiten rond de tafel met -5 graden zitten, kunnen we niet aanraden. Een vuurkorf is dan ook echt een must. Ook een houtkachel kan het buiten lekker warm houden. Trek ook zeker handschoenen aan en doe een muts op. Ook met een vuurkorf en een houtkachel kan het buiten nog steeds heel fris zijn. Zet een paar leuke fakkels in de tuin, zorg voor sfeerverlichting en de winter BBQ kan beginnen.

Lekker eten en drinken

In de zomer gooien we een hamburger en wat worstjes op de barbecue, maar wat moeten we in de winter bereiden? Stokbrood met kruidenboter is altijd goed, maar het is het leukst als je ook wat winterse gerechten bereidt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met snert of erwtensoep. Een meer winters gerecht kunnen we niet verzinnen. Dit kun je natuurlijk niet bereiden op de BBQ, maar het kan wel een leuk voorgerecht zijn. Gooi daarna bijvoorbeeld gemarineerde spareribs of filetlapjes op de BBQ. Er is bbq vlees van A-Z, er zit voor iedereen wel wat lekkers bij. Ook glühwein kan zeker niet ontbreken en serveer chocolademelk met slagroom voor de kids.

Heb altijd een plan B

In Nederland kan het weer altijd anders uitpakken dan verwacht, dat weten we allemaal. In de winter kan het dan ook plotseling gaan regenen of sneeuwen. Zorg daarom dat je altijd een plan B hebt. Heb je een veranda in de tuin? Ga daar dan zitten met je familie en/of vrienden en dek met een paar zeilen de open ruimtes af. Zo kun je ook nog buiten zitten als het regent of sneeuwt. Heb je geen veranda? Dan kun je altijd alles nog naar binnen verhuizen en binnenshuis verder eten.