Beveilig de deuren bij je thuis tegen inbrekers

Het goed beveiligen van je deuren is belangrijk omdat een deur de gemakkelijkste manier voor een inbreker is om binnen te komen. Er zijn een aantal goedkope manieren om ervoor te zorgen dat al je deuren goed beveiligd zijn. Je kunt je huis natuurlijk niet omtoveren tot een bunker maar door de onderstaande tips te volgen, wordt de kans dat een inbreker bij je binnendringt wel drastisch verminderd.

Waarom zijn sommige huizen zo gemakkelijk binnen te dringen?

Veel huizen hebben deuren met glas of lichte multiplex panelen erin. Het is heel gemakkelijk om één van deze panelen in te slaan, je hand er door te steken en dan het slot open te draaien. Sommige deuren passen ook niet goed in hun post, waardoor het gemakkelijker wordt om de deur open te wrikken met bijvoorbeeld een breekijzer. Weer andere deuren hebben ook vrij zwakke sloten, die gemakkelijk te forceren zijn.

Het eerste dat je moet doen voor een betere beveiliging van je huis, is al je deuren controleren. Zorg ervoor dat ze goed in de post passen. Als dat niet het geval is, moet je strips aanbrengen om het veiliger te maken. Als je er geld voor hebt, kun je misschien zelfs betere deuren kopen.

Als je deuren hebt met glas of lichte multiplex panelen, dan is het misschien beter om deuren met panelen van metaal of deuren van massief hout te kopen. Op deze manier kunnen de inbrekers het paneel niet inslaan en de deur ontgrendelen.

Als je geen kijkgaatje hebt, breng er dan een aan. Een kijkgaatje met een grote hoek is het beste. Dit helpt je namelijk om zijdelings en recht voor de deur te kunnen kijken. Het maakt het moeilijker voor de mogelijke inbreker om zich buiten het zicht van het kijkgaatje te verbergen.

Koop betere sloten

Als je voordeur slechts één slot heeft, overweeg dan om een nachtslot te installeren. Het plaatsen van een nachtslot is één van de beste manieren om de veiligheid bij je thuis te vergroten. Een nachtslot kan niet worden geopend. Het maakt niet uit welk gereedschap de inbreker bij zich heeft, hij zal het nachtslot niet kunnen forceren. Het is veruit één van de goedkoopste methoden om je huis beter mee te beveiligen.

Inbrekers komen het liefste via de garagedeur, die direct naar het huis leidt binnen omdat ze zo rustig hun gang kunnen gaan en niemand ze ziet. Deze deur moet dus echt van metaal of massief hout zijn. Controleer of de scharnieren goed vastzitten en plaats ook op de garagedeur een nachtslot. Houd je garage dicht en altijd op slot.

Bezoek onze website voor meer informatie – www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag