Op zoek naar een kettingzaag aanbieding? Hier vind je alle info

Een kettingzaag aanbieding aanschaffen maakt het kopen van een kettingzaag net even wat leuker. Zo kun je heel wat geld besparen op een goede deal en toch een goede kettingzaag kopen! Hier vind je informatie over waar je een kettingzaag aanbieding kunt vinden en hoeveel geld je kunt besparen. Daarnaast kun je zoeken op merk of soort kettingzaag om zo de meest goede aanbiedingen te vinden. Ben je op zoek naar een benzine kettingzaag aanbieding of juist een model van een specifiek merk? Er is altijd wel een aanbieding te vinden waar jij blij van wordt.

Een kettingzaag aanbieding: hier kun je ze vinden

Het is niet moeilijk om er snel achter te komen waar je de beste kettingzaag aanbieding kunt vinden. Je kunt online snel opzoeken waar je terecht kunt voor goede deals. Zo kun je de zoekopdracht intypen en dan kom je verschillende websites tegen waar je aantrekkelijke aanbiedingen tegenkomt. Je kunt de kettingzagen vaak ook online vergelijken, zodat je gegarandeerd nooit teveel betaalt. Ook in de winkel kom je regelmatig goede aanbiedingen tegen. Deze komen ook online te staan of in de folder van de winkel. Winkels als Karwei, Praxis en GAMMA hebben meerdere kettingzagen in het assortiment en dus ook regelmatig aanbiedingen.

Welke merken hebben kettingzagen in de aanbieding?

Er zijn heel veel merken waarvan je kettingzagen kunt kopen en dat betekent ook dat je vaak een aanbieding tegen zult komen. Merken als Bosch, Makita, Stihl en Hitachi hebben stuk voor stuk webwinkels waar je de kettingzaag aanbieding tegen kunt komen. Vaak kun je op de website ook verschillende modellen met elkaar vergelijken, zodat je zeker een kettingzaag tegenkomt die aan jouw wensen voldoet. Verder zijn er nog tal van andere merken waaruit je kunt kiezen.

Benzine, accu of elektrisch

Welke soort kettingzaag aanbieding kies jij? Je kunt kiezen uit een kettingzaag met accu, een elektrische aandrijving of met benzine. Het verschil zit hem in de manier waarop je de kettingzaag kunt gebruiken. Een elektrische kettingzaag zit aan een snoer vast, maar is wel overal waar stroom is onbeperkt te gebruiken. Een kettingzaag met accu heeft geen snoer, maar is dus wel makkelijker te gebruiken tot de accu leeg is. Een kettingzaag die op benzine werkt is ook ideaal, en met een volle benzinetank kun je zeker een paar uur achter elkaar zagen. Alledrie de aandrijvingen hebben dus hun eigen voordelen.

Ook mogelijk: een tweedehands kettingzaag kopen

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan een kettingzaag? Dan kun je behalve naar een kettingzaag aanbieding ook kijken naar een tweedehands model. Deze kun je op welbekende websites als Marktplaats kopen. Het is hierbij wel belangrijk om de kettingzaag op voorhand goed te inspecteren, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Er zijn dus diverse manieren waardoor je geld kunt besparen op de aankoop van een kettingzaag. Je hoeft nooit teveel te betalen, want met een kettingzaag aanbieding krijg je soms wel tientallen euro’s korting op je aankoop.

Kijk voor scherpe aanbiedingen op Betaalbaarshoppen.nl

Rolsteiger kopen? Hier moet je op letten

Wil jij graag een steiger die uiterst geschikt is voor buitengebruik en zeer gebruiksvriendelijk is? Dan is het een goed idee een rolsteiger te kopen. Hier hebben wij verschillende rolsteigers te koop, in allerlei soorten en maten. Met ieder budget en alle voorkeuren hebben wij rekening gehouden, dus om een rolsteiger te kopen zit je bij ons wel goed. Er zitten vele voordelen vast aan het kopen van een rolsteiger, want het verplaatsen is uiterst simpel en ook de opbouw is gemakkelijk. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder voor alle informatie over rolsteigers.

Het gemak van een rolsteiger

De rolsteiger is slechts één van de vele varianten steigers die er tegenwoordig op de markt zijn. Het is eigenlijk een gewone steiger, maar dan op wieltjes! Dit bevordert het gebruiksgemak vele malen omdat je hem in een handomdraai van de ene plek op de andere krijgt. Zeker als we dat vergelijken met een normale stijger zonder wieltjes. Heb jij dus een groot bouw- of renovatieproject waarbij de steiger vaak op een andere plek moet komen? Dan is een rolsteiger kopen echt een goed idee voor jou. Ook zijn ze zeer gemakkelijk op te bouwen en licht van gewicht, doordat het materiaal aluminium is en de rolsteigers relatief klein zijn. Bij reguliere steigers is het materiaal meestal staal.

Het gebruik van een rolsteiger

Omdat een rolsteiger wieltjes heeft wordt er meer aandacht vereist voor bepaalde details. Natuurlijk moet je voor een veilig gebruik de algemene veiligheidsvoorschriften volgen voor steigers, maar voor de rolsteiger zijn er nog een aantal dingen in het bijzonder. Zo moet je ten alle tijden de rem op de wieltjes zetten als je hem beklimt. Ook is het nodig dat je de rolsteiger lager dan 8 meter maakt voordat je hem verplaatst. Daarnaast is een vlakke ondergrond voor de steiger altijd beter, maar de meeste rolsteigers zijn ook geschikt voor oneven ondergronden. Dit komt door de zwenkwielen met spindel, waardoor ongelijkheden worden opgevangen. Dit maakt de rolsteiger ideaal voor buitengebruik!

Algemene veiligheidstips voor steigers

Naast de rolsteiger specifieke veiligheidsvoorschriften hierboven, moet je ook rekening houden met wat algemene veiligheidstips die voor alle soorten steigers gelden. Je werkt immers in de hoogte, dus veiligheid staat voorop! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je stabilisatoren gebruikt voor de rolsteiger. Als je de steiger beklimt, doe dit dan nooit vanaf de buitenkant maar altijd vanuit de binnenkant! Ook is het van belang dat je geen gereedschap vasthoudt tijdens het beklimmen en dat de steiger schoon is. Verplaats tot slotte de steiger met minimaal 2 personen.

De perfecte rolsteiger kopen

Uiteraard wil je een rolsteiger kopen die perfect bij jouw wensen en voorkeuren past en die aansluit bij jouw bouw- of renovatieproject. Hiervoor voorzien wij jou graag van professioneel advies, zodat je bij ons de perfecte rolsteiger kunt kopen. Laat je overtuigen door het gebruiksgemak, lichte gewicht, geschiktheid voor buitenwerk en de gemakkelijke verplaatsbaarheid en bestel hem gelijk! Onze producten zullen je zeker niet teleurstellen en jouw bouwproject zal een groot plezier worden na het kopen van een rolsteiger!

Bron: https://www.rolsteiger.net

Alles over liftonderhoud

Als je een eigenaar van een lift bent is het vanzelfsprekend dat deze onderhouden moet worden. In Nederland ben je door de wet zelfs verplicht dit te doen. Niet zo gek eigenlijk, want het meest belangrijke element van een lift is dat je er zorgeloos en veilig gebruik van kan maken. Omdat het nu in veel panden van bedrijven wenselijk is om over een lift te beschikken is het logisch dat hier contracten over afgesloten worden. Maar ook als je thuis over een lift beschikt is het goed om eens naar de verschillende mogelijkheden van liftonderhoud kijken.

Het contract met de aanbieder

Wanneer je een lift aanschaft zal je dus ook moeten kijken naar wat de aanbieder naast het verkopen van de lift je allemaal biedt. Vaak is het zo dat de leverancier je ook onderhoud aanbiedt. Dit gebeurt op regelmatige basis om zo storingen en eventuele andere gebeurtenissen voor te zijn. Op deze manier probeer je het gebruik van de lift zo veilig mogelijk te houden. Mocht er toch iets gebeuren of is er een onderdeel aan vervanging toe, dan is het belangrijk deze direct te repareren. Een vervanging of reparatie van een onderdeel valt doorgaans buiten het contract en daar zitten dan extra kosten aan verbonden. Ook kan je in het contract laten opnemen dat deze onvoorziene reparaties tot een bepaald bedrag gedekt worden.

Waar moet ik aan denken wat betreft kosten

Zoals je waarschijnlijk al vermoed bestaat er een heel divers aanbod wat betreft liften. Ook variëren de contracten die behoren bij de liften. Dat is afhankelijk van een heel aantal factoren. De installatie is van belang maar ook jouw wensen vormen een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke kostenplaatje. Je kan het vergelijken met een zorgverzekering. Wanneer je meer gedekt wilt hebben wat betreft liftonderhoud zal je ook meer moeten betalen. Het is op voorhand lastig in te schatten wat de precieze kosten voor je zijn omdat het dus afhankelijk is van meerdere factoren. Doorgaans liggen de kosten tussen de 300 en 1800 euro per jaar. Dit bedrag is voor een enkele lift.

Waar moet je op letten

Ook bij liften heb je verschillende aanbieders. Er zijn universele bedrijven en merkpartijen die je een lift en het behorende onderhoud aanbieden. De merkpartijen hebben als voordeel dat ze hun eigen product ontwikkelt hebben en beschikken over alle kennis. Ook beschikken ze vanzelfsprekend over de producten die nodig zijn bij het liftonderhoud of een eventuele reparatie. Het is verstandig naar de verschillende opties in het contract te kijken omdat die kunnen verschillen. De laagste prijs is niet altijd de meest voordelige optie. Het belangrijkste is ten slotte dat je veilig en zonder zorgen gebruik kan maken van je lift. Een goed contract en een betrouwbare leverancier dragen hier aan bij.

Meer info: www.liftoffertes.nl

Wat je moet weten over kozijnen vervangen

Elk huis heeft kozijnen en deze zijn soms toe aan vervanging. Er zijn verschillende redenen om je kozijnen te vervangen maar er is een gewenst resultaat. Het is daarom ook verstandig om je goed te oriënteren zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn. Kozijnen vervangen doe je niet zomaar en ook kost het tijd en geld.

Waarom kozijnen vervangen

Zoals eerder gezegd zijn er een heel aantal redenen om de kozijnen van je huis te vervangen. Wellicht zijn ze rot of zit je er aan te denken over te stappen naar bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Wanneer ze rot is het vanzelfsprekend om hier wat aan te doen maar er zijn ook verschillende redenen om voor kunststof te kiezen. Deze variant is namelijk een stuk beter voor het milieu. Ten eerste is het zo dat je ze maar een keer hoeft aan te schaffen en uiteindelijk ook nog kan recyclen. Maar door de verbeterde techniek isoleren ze ook een stuk beter en naast het milieu is dat ook goed voor je portemonnee. Tevens hoef je ze niet te verven waardoor ze eigenlijk amper onderhoud nodig hebben en door de kwaliteit lijkt het inmiddels erg veel op hout. Zo zijn er een heel aantal redenen om je kozijnen te vervangen.

Hoe ga ik kozijnen vervangen

Wanneer je hebt besloten om wat voor reden dan ook dat je kozijnen vervangen moeten worden kan je er voor kiezen om het zelf te laten doen maar ook om het door iemand te laten doen. Wanneer je het zelf wilt doen is dat alleen verstandig wanneer je erg handig bent. Het is een bewerkelijk karwei en wanneer je iets fout doet kan dat vervelende gevolgen hebben. De gebruikelijker optie is om het te laten doen. Er zijn verschillende aanbieders die een normaal huis binnen een dag hebben voorzien van nieuwe kozijnen. Het prettige is dat je er geen omkijken naar hebt en dat de kwaliteit ook gegarandeerd wordt.

Waar maak ik een afspraak

Het vervangen van je kozijnen is iets waar je doorgaans de tijd voor moet nemen. Begin op tijd met het aanvragen van offertes om te voorkomen dat er gehaast moet worden want dat doet namelijk vaak afbreuk aan het resultaat. Ook zitten er verschillen in de prijzen dus ga niet met het eerste bedrijf direct in zee. Door verschillende aanbieders te vragen om advies krijg je een goed beeld van het aanbod. Bereid je goed voor en zorg er dus voor dat je niet in tijdnood komt. Op deze manier zal je een stuk eerder het gewenste resultaat bereiken en ook nog eens tegen de meest gunstige prijs.

Kijk op Qozijn.nl voor meer informatie over kozijnen vervangen.

natuursteen

Natuursteen in je tuin

Natuursteen is tegenwoordig heel populair, ook in de tuin! Op deze manier brengt je de natuur terug in je tuin. Echter moet hierbij wel rekening gehouden met een aantal belangrijke aspecten. Bijvoorbeeld : welke natuursteen kies je? Hoe onderhoud je natuursteen? En hoe hersteld je eventuele schade? Wij leggen in de artikel een aantal aspecten uit.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is enorm mooi om terug te laten komen in je tuin. Het is tijdloos, heeft een luxe uitstraling en het heeft een goede kwaliteit. Natuursteen is zoals de naam het zegt, steen uit de natuur. Het vormt de aardkorst waarop wij leven. Het is miljoenen jaren oud en heeft hierdoor een bijzondere uitstraling!

Welke natuursteen?

Natuursteen wordt veel gebruikt al bestrating, maar het wordt ook toegepast bij trappen, vijvers, muren, tuinmeubelen, plantenbakken en waterbakken. Eindeloos veel mogelijkheden dus! Veel soorten materialen zoals marmer, zandsteen, graniet en leisteen wordt gebruik voor tegels. Wil je een plantenbak? Dan is graniet optimaal. Wil je grind? Dan is basalt of leisteen geschikt. Laat je in de winkel goed informeren over alle mogelijkheden.

Natuursteen schoonmaken en onderhouden

Natuursteen kan ook verkleuren, afhankelijk van het soort natuurseen. Je wilt natuurlijk dat je natuursteen zo lang mogelijk mooi blijft en meegaat! Het goed schoonmaken en vervolgens onderhouden zorgt dat de natuursteen beter beschermd wordt door invloeden van buitenaf. Is het sterk vervuild of verkleurd? Je kan het zelf onder handen nemen, door gebruik te maken van water of neutrale natuurzeep. Er kan ook een was gebruikt worden, die een laagje achterlaat op het steenoppervlak. Dit functioneert als een afstoot laagje tegen vuil. Gebruik in ieder geval nooit een hogedrukreiniger! Dit haalt het laagje van de tegel af, waardoor ze sneller onder de groene aanslag zullen zitten en vet en vuil opnemen. Echter kan je ook altijd een vakman inschakelen, die weet altijd de juiste manier van onderhoud van natuurstuursteen!

Schadeherstel

Het is vervelend, maar is er op een bepaalde manier toch schade ontstaan? Het is belangrijk om hier snel iets aan te doen, voordat het probleem erger wordt. Vaak kan door het kristalliseren, schuren en polijsten ook al enorm veel worden gedaan! Schakel een specialist in met de juiste tool en kennis en laat aan hen het repareren van natuursteen over. Zo krijgt je natuursteen weer de juiste waarde en schoonheid!

duurzame tuin

Tips voor een duurzame tuin!

Ben jij al veel bezig met duurzaamheid? Betekent dit dat jij let op je afvalscheiding, je energiegebruik en wat je eet? Misschien is een duurzame tuin niet het eerste wat in je opkomt maar zeker net zo belangrijk. Hoe maak jij bewuste keuzes in het tuinieren? Waar moet je op letten? Wij vertellen je dat in dit artikel!

Beplanting

Dat jij veel beplanting hebt en dus groen bezig bent, betekent niet dat dit ook gelijk dan duurzaam is. Je moet je beplanting aanpassen op jouw locatie. Is het droog, nat en woon je op klei of zand? Koop lokale planten: ruil planten met je buren! Zorg dat de planten sterk zijn, want dan heb je ook geen bestrijdingsmiddelen nodig! Behandel de natuur netjes en vervuil de bodem niet. Een mooie manier om tuinafval en gft afval te recyclen is om een compostbak aan te schaffen of zelf te maken. Je afval wordt omgezet naar voedingsstoffen waarmee je tuin kan voeden. Wel zo praktisch!

Je eigen groente en fruit

Ben jij zo iemand die nog bijna elke dag bij de supermarkt staat om verse groenten en fruit te halen? Steek je handen uit de mouwen en begin je eigen moestuin! Dan weet je ook zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen op zitten. Je hebt tegenwoordig goede kasten of kasten op pootjes waar ongedierte bij jouw groente of fruit komt.

Vervang drinkwater met regenwater

De cijfers zijn schokkend! Wij gebruiken maar liefst 2200 liter drinkwater om onze tuin te bewateren. Dit kunnen we natuurlijk makkelijk vervangen door regenwater, het komt immers toch uit de lucht vallen! Dit kan je immers ook voor andere dingen gebruiken,waar geen drinkwater voor nodig is! Als je hebt gekozen voor lokale beplanting hebben deze emmer water nodigen, maar komt het goed van pas in droge periode.

Duurzame materialen

Als je een nieuwe schutting wilt laten plaatsen of nieuwe tuinmeubelen of potten wilt kopen: check of het gemaakt is van eerlijke materialen. Check bij hout bijvoorbeeld of het een FSC-keurmerk heeft.

Geef het de tijd!

Ieder jaar worden we aangespoord om onze tuin weer compleet te veranderen, echter is dit niet zo duurzaam. Geef je planten de kans om zich te ontwikkelen en zo krijgt het beeldvormingsproces ook optimale kansen!

Mede mogelijk gemaakt door WhatsOrb: het platform voor duurzaam nieuws en groene innovaties

hekwerk

Meer privacy met deze tuinomheining!

Of je nou een alleenstaand huis, een rijtjeshuis, een boerderij of een heel landgoed hebt, iedereen wil wel een beetje privacy! Dit kan bijvoorbeeld met een betonnen schutting, een ijzeren hekwerk of een haag. Voor iedereen is er wat passends bij de praktische behoefte en stijl. Zo baken jij jouw huis af voor wat extra privacy en bescherm je het tegen inbraak! Wij belichten in dit artikelen een aantal soorten tuinomheining!

Ijzeren hekwerk

Ijzer hekwerk is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen en past daardoor bij verschillende stijlen. Zo kan je voor een donkere tint gaan, wat past bij een strakke stijl, wat je kan combineren met kunststof tuinmeubelen en grote tuintegels. Hou je van een romantische stijl? Kies voor witte spijlen of voor een metalen sierhekwerk met gouden en zilveren details. Hier kan je kiezen voor verschillende vormpjes, bijvoorbeeld bogen, pijlen of hartjes. Deze zal prachtig tot zijn recht komen met een rozenstruik, houten tuinmeubelen en eventueel een vijver. Ook kan je kiezen voor een klassiek spijlenhekwerk met een minimalistische uitstraling. Dit is tevens ook een heel stevig hekwerk! Zoek je een ijzer hekwerk voor dieren? Dan zijn draadpanelen een geschikte optie! Dit is een onderhoudsvrije variant en hebben een scherpe prijs-kwaliteitverhouding!

Betonnen schutting

Wil je toch liever hout? Dat kan met een houten betonnen schutting! Dit is een populaire beschutting, aangezien deze wat meer privacy geeft. Op zoek naar goedkope hekwerk? Kies dan voor dit soort. Daarnaast heeft dit een lange levensduur en ziet er ook nog goed uit! Een houten betonnen schutting heeft meer een natuurlijk of landelijk gevoel. Staat je huis dicht op andere huizen? Dan is dit een goede optie voor privacy en het tegenhouden van inbrekers!

Haag

Wil je liever meer natuur in je tuin? Dan is een haag misschien een optie! Je kan kiezen voor een groene haag of juist eentje met meer kleur. Ook kan je deze snoeien zoals je zelf wilt, zodat het een hoge of lage haag wordt. Wil je geen katten of honden in je tuin? Kies er dan eentje met stekels, zoals een esdoornhaag. Ga dan voor een bamboe voor een oosterse touch! Bij een haag heb je oneindig veel opties! Namelijk, wil je een eetbare heg? Dat kan! Wil je eentje die vogels aantrekt? Dat kan! Wil je een sierlijke of een makkelijk te onderhouden haag? Ook dat kan! Met zoveel mogelijkheden zit er vast wel iets voor je bij!

benodigdheden bbq

Barbecuen in de winter, zo doe je dat

Als het een keer lekker weer is, pakken we hem allemaal weer uit de schuur: de barbecue. Maar wist je dat je ook gewoon kunt barbecuen in de winter? De winter BBQ is helemaal hip en je ziet het dan ook steeds vaker voorbij komen. Op een koude dag met z’n allen rond de vuurkorf zitten, gezellig glühwein drinken en lekker eten erbij. Klinkt perfect, toch? Maar hoe doe je dat nou eigenlijk winterbarbecuen? En wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden voor de BBQ

Barbecuen doe je buiten, zo ook in de winter. Het is dan ook erg belangrijk dat je warmte creëert. Met z’n allen buiten rond de tafel met -5 graden zitten, kunnen we niet aanraden. Een vuurkorf is dan ook echt een must. Ook een houtkachel kan het buiten lekker warm houden. Trek ook zeker handschoenen aan en doe een muts op. Ook met een vuurkorf en een houtkachel kan het buiten nog steeds heel fris zijn. Zet een paar leuke fakkels in de tuin, zorg voor sfeerverlichting en de winter BBQ kan beginnen.

Lekker eten en drinken

In de zomer gooien we een hamburger en wat worstjes op de barbecue, maar wat moeten we in de winter bereiden? Stokbrood met kruidenboter is altijd goed, maar het is het leukst als je ook wat winterse gerechten bereidt. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met snert of erwtensoep. Een meer winters gerecht kunnen we niet verzinnen. Dit kun je natuurlijk niet bereiden op de BBQ, maar het kan wel een leuk voorgerecht zijn. Gooi daarna bijvoorbeeld gemarineerde spareribs of filetlapjes op de BBQ. Er is bbq vlees van A-Z, er zit voor iedereen wel wat lekkers bij. Ook glühwein kan zeker niet ontbreken en serveer chocolademelk met slagroom voor de kids.

Heb altijd een plan B

In Nederland kan het weer altijd anders uitpakken dan verwacht, dat weten we allemaal. In de winter kan het dan ook plotseling gaan regenen of sneeuwen. Zorg daarom dat je altijd een plan B hebt. Heb je een veranda in de tuin? Ga daar dan zitten met je familie en/of vrienden en dek met een paar zeilen de open ruimtes af. Zo kun je ook nog buiten zitten als het regent of sneeuwt. Heb je geen veranda? Dan kun je altijd alles nog naar binnen verhuizen en binnenshuis verder eten.

 

lavendel tuininrichting

Tuin inrichten; hoe doe je dat?

De tuin, je kunt er heerlijk in genieten van de warme zomerdagen. Maar om te genieten, wil je natuurlijk wel in een verzorgde tuin zitten. De tuin inrichten kan soms best nog wel lastig zijn. Helemaal als je een kleine tuin hebt of eentje met een vreemde vorm. Heb je geen groene vingers? Dan kunnen deze tips je helpen bij het inrichten van de tuin. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn.

Beplanting

Ook als je geen groene vingers hebt, zijn planten een goede keuze voor in de tuin. Planten kunnen namelijk kleur toevoegen aan je tuin. Je hoeft niet tien verschillende soorten planten te kopen, maar je kunt ook twee dezelfde soorten in een andere kleur kopen. Je kunt je tuin opfleuren met beplanting, maar je kunt de tuin tegelijkertijd ook rust laten uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een grote plant als eyecatcher of plaats een boompje in de tuin als je hier plek voor hebt. Ook plantenbakken op het terras kunnen de tuin een geheel andere look en feel geven.

Terras

Altijd al gedroomd van een groot terras waar je heerlijk kunt zitten met een wijntje in de hand? Of wil jij liever meerdere plekjes in de tuin waar je kunt zitten? De grote van het terras wordt mede bepaald door de grote van de tuin. Als je een grote tuin hebt, kun je meerdere terrassen in de tuin plaatsen. Bijvoorbeeld eentje in de schaduw en een in de zon. Als je niet zo’n super grote tuin hebt, moet je vaak kiezen voor één terras. Kies vervolgens voor bestrating zoals tegels of leg grind.

Natuurlijk kunnen tuinmeubels ook niet ontbreken op het terras. Een grote tuintafel is ideaal als je graag buiten eet. Om lekker te zonnen kun je bijvoorbeeld een ligstoel neerzetten.

Handige tips

Lijkt het je nog allemaal een beetje moeilijk? Of raak je een beetje in de stress omdat je totaal geen groene vingers hebt? Geen zorgen, wij hebben nog een aantal handige tips voor je verzameld.

  • Huur een hovenier in

Je hoeft helemaal niet alles zelf te doen, je kunt ook gewoon een hovenier inhuren. Deze heeft veel kennis van flora en fauna en zal je tuin goed kunnen inrichten.

  • Voorbereiding

Voordat je zomaar begint met tuininrichting kopen, is het handig dat je eerst nadenkt over wat je precies wilt. Wil je graag een groot terras? Of liever een groot gazon?

  • Maak een tuinontwerp

Wat je ook kunt doen voor het inrichten, is het maken van een tuinontwerp. Maak een plattegrond en zo kun je van tevoren zien of je tuin niet te vol wordt.

bouwmateriaal

3 tips voor de beginnende klusser

Ga je binnenkort verbouwen? Of ligt er nog altijd een vervelend klusje op je te wachten? Maar ben je niet zo’n handige harry? Klussen kan je leren! Ja, dit is echt zo. Ook als je twee linkerhanden hebt, kun je klussen prima leren. Je hebt er wel wat wilskracht voor nodig, maar als je eraan begint, zul je zien dat het zo erg nog niet is. Met deze drie tips helpen we je een handje op weg en zorgen we ervoor dat jij straks veilig kunt klussen.

Organiseren

Dat ene klusje dat al een tijdje op je ligt te wachten, kun je wel even snel fixen. Maar ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Dan is het handig om een plan te maken. Voor zo’n grote klus moet je namelijk verschillende dingen regelen. Misschien moet je hulpploegen inschakelen of heb je een afvalcontainer nodig. Als je niet zo’n pro bent in klussen, is het verstandig om iemand je te laten helpen. Vraag bijvoorbeeld je vader of een goede vriend om hulp. Deze kunnen jou laten zien hoe het moet en handige tips geven.

Het juiste materiaal

Voordat je aan de slag gaat, is het ook altijd handig om te controleren of je het juiste materiaal in huis hebt. Niks is zo vervelend als dat je net ergens mee bezig bent en je erachter komt dat je die ene boormachine niet in huis hebt liggen. Je kunt bouwmaterialen bestellen, maar deze kun je ook gewoon huren. Als je van plan bent om alleen dit ene klusje te klaren en het gereedschap daarna nooit meer van plan bent aan te raken, kan het huren van bouwmateriaal uitkomst bieden.

Nette werkomgeving

Als je eenmaal bezig bent met klussen, zul je zien dat dit nogal veel rotzooi geeft. Het is belangrijk dat je troep of materiaal dat je niet meer nodig hebt opruimt. Werken gaat namelijk het beste in een opgeruimde werkomgeving. Zorg dat je het gereedschap op de goede plek hebt liggen, zo zul je nooit meer een schroefje kwijt raken. Gooi ook het afval meteen in de container en laat niks zomaar rondslingeren.


Post navigation