De juiste verf kiezen is belangrijk

Het is erg belangrijk om naar gelang van de muur, de juiste verf te kiezen. De badkamer bijvoorbeeld is een vochtige plek. Het is daarom belangrijk om de juiste waterbestendige verf te gebruiken. Niet waterafstotende verven absorberen meer vocht en geven het sneller af. Verf die niet waterdicht is, zal na een tijdje gaan schilferen. Kies dus voor een waterafstotende verf. De badkamer is een vochtige plek. Het is daarom belangrijk om de juiste waterbestendige verf te gebruiken. Onbehandelde muren (bijv. tijdens constructies) moeten altijd eerst met grondverf worden behandeld. Wil je een nieuwe kleur aanbrengen op een bestaande verflaag? In dit geval is de grondverf niet nodig. Een merk wat wij bijvoorbeeld aanbevelen als grondverf of betonverf is Sigmafix Universal. U kunt deze in 1 op 4 verdunnen met water en het resultaat is verbluffend! Op onze website Verfcompleet.nl vindt u alle topmerken van de beste kwaliteit.

Alles-in-één oplossing

Deze oplossing is de eenvoudigste methode. Kiest u voor deze praktische oplossing, dan is voorbereiding met een grondverf niet meer nodig. We blijven bij het voorbeeld van de badkamer: voor een standaard badkamer, goed geventileerd en normaal gebruikt, raden we Sigmapearl Clean aan. Deze gemakkelijk afwasbare verf is ideaal voor ruimtes die vochtig zijn. Dankzij het alles-in-één systeem is behandeling met een grondverf niet meer nodig.
Drogen
De verf moet goed drogen. Vermijd daarom de vorming van intense vocht in de eerste dagen na het schilderen. Probeer het gebruik van de badkamer tot een minimum te beperken, zodat de verf goed kan drogen.
Ventilatie
De badkamer moet goed worden geventileerd vanwege vocht. Voorkomen is beter dan genezen! Zorg voor en na gebruik voor voldoende luchtcirculatie om schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat de ruimte ook tijdens het schilderen goed wordt geventileerd.

Komt u schimmel tegen in de badkamer?

De zwarte vlekken op de muren zijn waarschijnlijk het gevolg van schimmel. Ze kunnen vooral voorkomen op plaatsen waar weinig ventilatie is. Zo zijn hoeken en plaatsen achter de kast bijzonder vatbaar voor dit fenomeen, omdat vocht daar moeilijker te verwijderen is. Goede ventilatie is belangrijk, zeker in een vochtige ruimte zoals de badkamer of keuken.
Schimmelbehandeling
Door goed te luchten kun je schimmels voorkomen. Als je echter al schimmel hebt, is een natuurlijke aanpak het beste. Spoel de getroffen gebieden goed af met verdund bleekmiddel (50% bleekmiddel, 50% water). Goed laten drogen, voorzichtig schuren en behandelen met één van onze grondverf.
Glanzend of dof?
Glanzende verven zijn over het algemeen beter bestand tegen vocht. Sigmapearl Clean Mat wordt echter ook veel gebruikt in badkamers. Maar hoe schilder je de binnenwanden van de douche? We raden aan deze niet te verven, omdat het vochteffect zo groot is dat geen enkele verf dat kan weerstaan. Het is beter om op deze plek voor tegels te kiezen. Om een ​​indruk van ruimte te creëren, breng je een lichtere kleur aan op het plafond dan op de muren.