De nieuwste terrastrends voor deze zomer

De zomer is weer in volle gang en we hebben al een paar mooie weken achter de rug. Aan het weer hoeft het in ieder geval niet te liggen! Je kan tot de late avond uurtjes op je terras in de achtertuin zitten en lekker BBQ’en met vrienden en/of familie. Nu het mooie weer echt weer van start is gegaan, begint het misschien wel een beetje te kriebelen. Je wil toch ergens je terras een beetje opleuken, passend bij het seizoen. Je wilt graag een busje huren via bijvoorbeeld auto huren Amsterdam en als een gek inslaan. Toch zien we dit jaar zoveel leuke nieuwe dingen, dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. We geven daarom hieronder een kort overzicht van de leukste terrastrends van dit jaar.

Grote keramische tuintegels

Iets wat we steeds meer terug zien komen zijn de grote keramische tuintegels. Deze zijn vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren, maar zien we voornamelijk terug in grijze kleurtinten. Dit geeft je tuin een moderne look. Bovendien wordt er steeds vaker voor keramiek gekozen, omdat deze tegels erg duurzaam een gebruiksvriendelijk zijn. Naast dat de tegels je tuin een rustige een schone uitstraling geven, hoef je er dus ook niet veel onderhoud aan te besteden. Ideaal dus!

Veel groen

Bovendien zien we dat rondom het terras steeds meer groen is. Een complete tuin van tegels en houten of stenen muren is niet meer het ding tegenwoordig. Gecombineerd met een terras van keramische tegels, zien we omliggend steeds meer grasplaten. Rondom deze grasplaten zijn een paar plantenbakken met daarin mooie planten en bloemen. Dit past ook mooi bij de strakke moderne look, niets is te druk. Het geheel houdt je tuin strak en schoon.

Meubels

Wat de meubels op het terras betreft, zien we steeds meer houtendetails terugkomen. De strakke loungebank met passende beige/grijze zitkussens, wordt steeds vaker gecombineerd met een houten tafel. Een inklapbare picknicktafel bespaart veel ruimte en wordt steeds populairder. Wat we ook steeds vaker terugzien zijn tuinsets gevlochten van riet of bamboe. Dit weegt mooi af tegen het strakke van de keramische tegels en geeft je tuin iets meer warmte en gezelligheid. Tot slot, zien we in de tuin vaak meer baksteen accenten terug om de tuin een wat meer landelijke uitstraling te geven. Dit kan ook prima gecombineerd worden met de keramische tegels.

Het leuke aan deze trends is toch wel dat ze allemaal heel goed met elkaar te combineren zijn. Bovendien kun je met deze trends zo creatief zijn als je zelf wil en je terras een geheel unieke uitstraling geven. Heb je nou al helemaal de kriebels? Wacht dan niet langer, huur een busje bij jou in de regio via bijvoorbeeld auto huren Den Haag en ga aan de slag!