Dé tuintrends van 2019

Het tuinseizoen is weer aangebroken. Nog eventjes wachten en we kunnen weer lekker genieten van het zonnetje in de tuin. Elk jaar zijn er weer andere tuintrends. In 2018 was het helemaal hip om binnen naar buiten te halen, maar in 2019 zien we hele andere trends voorbij komen. Een volledige bestraten tuin kan echt niet meer. Ben je op zoek naar wat inspiratie voor de tuin? Wij delen drie leuke tuintrends van 2019 met je.

Buitenkeuken

Als het kwik stijgt tot boven de 20 graden steken we allemaal direct de barbecue aan. Bij een warme dag, kan de barbecue natuurlijk niet ontbreken. Wat dan ook echt een trend van 2019 is, is in de buitenlucht koken. Van een hamburger tot een pizza, je kunt buiten een echt driegangendiner klaar maken. Met een echte buitenkeuken kun je namelijk meer dan alleen vlees grillen. Er zijn veel verschillende buitenkeukens. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Kies voor een compleet ingebouwde keuken of kies voor een verrijdbare buitenkeuken.

Gezelligheid in de tuin

We proberen met z’n allen gezelligheid in huis te creëren. Kleedje op de vloer en een paar lekkere kussens op de bank. In 2019 trekken we deze gezelligheid gewoon door naar de tuin. Een lekkere loungebank met een plaid erop, paar vrolijke kussens en je bent al een heel eind. Je kunt een mooie hangmat bestellen. Een hangmat is niet alleen ideaal om in te relaxen, maar het ziet er vaak ook nog eens erg gezellig uit. Kies voor een hangmat met vrolijke kleuren of misschien past een hangstoel meer bij jouw smaak.

Groen, groen en nog eens groen

Zoals we al zeiden: een volledig bestraten tuin kan echt niet meer. In 2019 draait het echt om groen in de tuin. Het gebruik van natuurlijke materialen in de tuin is hierbij belangrijk. Je kunt gaan voor hout, riet, bamboe en leuke planten. De kleur groen staat echt centraal bij deze trend. Plaats een mooie boom in de tuin, maar ook een zwemvijver past ideaal bij deze trend. Natuurlijk hoeft niet alles groen te zijn. Combineer het met andere natuurlijke tinten, zoals bruin of oranje.