De vloerkleed trends die je in 2019 gaat zien

Tapijten can make or break de sfeer in jouw huis. Het eerste de beste tapijt nemen die je ziet in de dichtstbijzijnde woonwinkel is niet de beste oplossing. Het gaat allemaal om de kleuren, grootte en plaatsing van het tapijt dat jij kiest. Wil jij weten wat voor tapijt je wel moet kiezen? Lees dan snel verder.

Jute vloerkleden

Met jute tapijten creëer je een echte authentieke uitstraling. Naast het feit dat jute super trendy is op het moment, is het ook nog eens duurzaam en een goede optie als je bepaalde allergieën hebt voor stof.

Vierkant versus rond

Ronde tapijten zorgen voor een speels effect in jouw woonkamer. Weg met die vierkante kleden, dit is veel leuker! Kijk eens rond in je huis en speel met de verschillende geometrische vormen, niets is te gek. Daarnaast kan de ronde vorm ook een kleine kamer groter doen lijken.

Grafische prints

Deze minimalistische trend past goed bij de Scandinavische uitstraling die je de laatste ziet. Abstracte vormen en strakke lijnen zorgen voor een moderne maar minimalistische uitstraling in je huis.

It’s all about vintage

Er is niets verkeerd aan om een tweedehands tapijt te kopen. Een vintage vloerkleed brengt karakter met zich mee en kan jouw huis echt als een huis laten aanvoelen. Als je geen fan bent van tweedehands spullen, kan je ook kiezen voor een nieuw tapijt met een vintage look. Wij raden je toch aan om een echt vintage kleed te bemachtigen, omdat het een echte eyecatcher is. De kans dat jouw buurvrouw namelijk precies hetzelfde tapijt heeft, is heel klein. Dat kan wel gebeuren met een vloerkleed van de Gamma.

Layering

Dan zijn we nu bij de laatste trend aangekomen: layering. Hier combineer je verschillende groottes en kleuren van vloerkleden op elkaar. Een rond vloerkleed op een vierkante, een knalrood tapijt onder een gele, het is maar net voor welke sfeer je gaat. Vloerkleed-layering is ook een goed idee als je niet kan kiezen welk tapijt je mooier vind. Waarom zou je kiezen als het ook allemaal kan?

Vloerkleden zijn dus niet de underdog van je interieur, maar zijn een echte toevoeging aan je huis.