Drie klusjes die je waarschijnlijk vergeten bent

Iedereen die zijn of haar eigen huis heeft, weet dat je die goed moet onderhouden. Je maakt schoon en vervangt dingen zodra dat nodig is. Maar let je wel overal op? Waarschijnlijk zijn er een hoop dingen waar jij, sinds je bent verhuisd, nog niet naar hebt gekeken. Niet gek natuurlijk, het zou bijzonder zijn als je écht alles altijd spik en span schoon hebt. Heb je wel eens gelet op de volgende drie dingen? Zo nee, ga er meteen mee aan de slag!

Schoonmaken van rookmelders en de afzuigkap

Het is niet gek dat je deze klusjes vergeet, aangezien je er eigenlijk nooit naar om hoeft te kijken. Toch is het erg belangrijk om deze beide dingen goed schoon te houden. Als je de afzuigkap niet schoonmaakt, kan hij na een poos zelfs in de brand vliegen. Dat moeten we natuurlijk niet hebben! En over brand gesproken, als je de rookkamers van de rookmelders niet goed schoon houdt, werken ze op een gegeven moment niet goed meer. Erg belangrijk dus!

Is je dakbedekking nog goed?

Ja, dat lees je goed, dakbedekking. Heb je een plat dak en ligt daar dakbedekking op? Kijk eens of dit nog goed is en of het niet aan vervanging toe is. Je wil hier niet te laat mee zijn, aangezien het dak dan kan gaan lekken. Vergeet dat dus zeker niet! Het is verstandig om eens in de zoveel tijd te controleren of het nog allemaal goed ligt en of het niet aan vervanging toe is. Moet de huidige dakbedekking nu wel vervangen worden? Leg dan nieuwe EPDM dakbedekking op het dak. Dakbedekking van EPDM gaat namelijk minimaal 50 jaar mee, en op die manier heb je het meeste plezier van je nieuwe dakbedekking. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook een professional inhuren.

Verwarmingen en ventilatieroosters

Heb je wel eens tussen of achter de verwarming gekeken? Ben je wel eens met een vinger langs het ventilatierooster gegaan? Wat een hoop stof zit daar. Naast dat het gewoon smerig is, is het ook niet goed voor je om al die stof continu in te ademen. Haal het ventilatierooster eens los en maak hem grondig schoon, en pak de plumeau en haal hem langs alle kiertjes en hoekjes bij alle verwarmingen in huis. Het is zo gedaan, en scheelt een hele boel viezigheid.