Een daklekkage op professionele wijze laten verhelpen

Door gebruik te maken van een tuinhaard kun je langer buiten blijven zitten in de zomer. Het zorgt voor veel warmte en daarbij enige verlichting op het terras! Toch zitten er ook risico’s aan het gebruik van tuinhaarden. Denk bijvoorbeeld aan de brandende stukjes hout, die door de wind richting je borders of het dak van je woning kunnen worden geblazen. Bij een dak met dakpannen zullen deze brandende stukjes kool niet direct voor schade zorgen. In het geval van een rieten- of bitumen dakbedekking zijn de risico’s groter. Een rieten dakbedekking zou, wanneer dit materiaal niet behandeld is, in brand kunnen vliegen. Bij een bitumen dakbedekking ontstaat er mogelijk een gaatje of scheurtje. Via zo’n beschadiging sijpelt er hemelwater bij je woning naar binnen. Hoe pak je zo’n daklekkage aan?

Een daklekkage voorkomen bij gebruik van een tuinhaard

Allereerst kun je er alles aan doen, om de kans op een daklekkage als gevolg van het gebruik van je tuinhaard tot een minimum te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat je de tuinhaard op voldoende afstand van je woning zet. Vonken zullen op deze manier geen kans maken en al uitgedoofd zijn, als deze richting je dak vliegen. Daarbij is het gebruik van een tuinhaard bij een hardere wind onverantwoord. Gebruik je de tuinhaard toch, zorg dan voor voldoende beschutting. Het wegwaaien van brandende stukjes hout kan zo worden voorkomen.

Hulp bij het oplossen van een daklekkage

De daklekkage zelf kun je laten verhelpen door een professionele dakdekker. Veel van deze bedrijven bieden een 24-uursservice aan. Dit betekent dat je de schade ook laat op de avond en in het weekend, de momenten dat men een tuinhaard het vaakst gebruikt, kunt laten verhelpen. Zeker wanneer er slecht weer voorspeld is, kan het slim zijn om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen. Het voorkomt een ernstige waterschade aan je woning.

Bron: https://dakdekkeraanhuis.nl/daklekkage