Een haard in uw tuin

Wie houdt er nou niet van zijn tuin? Als je dat wel doet dan doe je iets verkeerd. Een tuin bied oneindig veel mogelijkheden dei bijna niet te overzien zijn. U kunt er een buitenkeuken in doen en lekker kokkerellen in de tuin, een speeltuin bouwen voor uw kleine kinderen om hen aan te moedigen naar buiten te gaan, een moestuin nemen om verse groenten te verbouwen, maar u kunt natuurlijk ook uw tuin omtoveren tot een tweede huiskamer waar u gezellig met familie en vrienden kunt drinken en genieten. Niet alleen een huiskamer voor overdag, maar ook voor ’s avonds met een tuinhaard bijvoorbeeld. U lekker warmen met een kop chocomelk op de lounge set aan de tuinhaard is het ideale beeld van een sfeervolle tuin.

De tuin inrichten

Van uw tuin een huiskamer maken kan natuurlijk nog wel een uitdaging zijn, maar dat maakt het juist zo leuk om de handen uit de mouwen te steken en de tuin aan te pakken. Maak van uw tuin uw droomtuin en wees niet bang om op het internet te kijken naar de ideeën die u goed kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan sites zoals www.woonaanbeveling.nl of www.woonaanwijzing.nl die vol staan met originele ideeën en voorbeelden die u kunnen voorzien van zeeën aan inspiratie. Tuinhaarden zijn er in alle soorten en maten, maar welke past het beste bij uw droomtuin. Een houten, ijzeren of stenen tuinhaard? Het zijn allerlei dingen die relevant zijn bij het inrichten van uw tweede huiskamer en het aanschaffen van een tuinhaard.

Veiligheid

Bij het bouwen van uw tuin is het natuurlijk ook belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de veiligheid. Pas op met een houten ondergrond, want een tuinhaard kan heel erg warm worden. En hoe dicht kunt u de haard bij het huis plaatsen?