Een infrarood sauna overbodige luxe? Zeker niet

Een infrarood sauna werd vroeger altijd overbodige luxe genoemd, het was niet nodig. Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen naar de sauna of hebben zelfs een infrarood sauna thuis. Buiten dat een sauna erg lekker is, is het ook nog eens erg goed voor je. Het werkt stress verminderend. Veel mensen gaan tegenwoordig naar de sauna na een lange werkweek omdat ze vinden dat ze het verdiend hebben. Ze zien het als een soort beloning voor zichzelf. In de loop der jaren zijn er ook steeds meer sauna’s bijgekomen in Nederland. Maar wat biedt een sauna nou eigenlijk?

Gezondheidsvoordelen

Ja een sauna is heel aangenaam voor de meeste mensen maar buiten dat het gewoon lekker is biedt het ook veel gezondheidsvoordelen. Het helpt je beter slapen en je spieren herstellen beter na een zware workout. Dat zijn de standaard dingen die de meeste mensen wel weten. Maar een sauna is voor nog veel meer dingen goed. Zo helpt een sauna bij het afvallen. Je hartslag stijgt en je stofwisseling versnelt waardoor je dus calorieën gaat verbranden.

Het heeft zelfs positieve invloed op je weerstand. Omdat je lichaam meer witte bloedcellen aanmaakt en laten deze witte bloedcellen er nou net voor zorgen dat je geen infecties krijgt. 

Zelf een sauna kopen waar moet je rekening mee houden?

De eerste vraag die je jezelf moeten stellen als je een sauna wilt kopen is: Waar ga ik de sauna plaatsen? Dit bepaald natuurlijk de grote van de sauna. Ook de ventilatie voor het vocht is een belangrijk aspect. Als er niet veel water op de kachel wordt gegooid en er geen gebruik gemaakt wordt van een Bio kachel kan je in de meeste gevallen ook gewoon het raampje openzetten. Ook moet er een stroomvoorziening aanwezig zijn die het aantal volt van de sauna aankan. Wil je de sauna buiten neerzetten? Dan is de houtkachel natuurlijk ook een optie. Hierdoor kan je een grote sauna plaatsen zonder speciale voorzieningen voor het stroom.