Een pallet haardhout: genoeg hout om heerlijk te stoken

Haardhout is handig wanneer je een mogelijkheid hebt om te stoken. Wanneer het (bijna) winter is, is er niks fijner dan lekker te genieten van een knetterend haardvuur. Wanneer het (bijna) zomer is, is het heerlijk om te genieten van een vuurkorf of kampvuur in de tuin. Wanneer je eenmaal de smaak van het stoken te pakken hebt, zul je merken dat je dit graag vaker wilt doen. In dat geval is het handig om een pallet haardhout te hebben: zo heb je altijd genoeg.

Pallet haardhout nodig? Hier wat voordelen van het bestellen per pallet

Haardhout kun je in veel verschillende hoeveelheden kopen. Wanneer je het echter in grotere hoeveelheden koopt, zoals een hele pallet, zitten hier voordelen aan. Allereerst heb je meteen een flinke voorraad liggen. Daarnaast bespaar je flink wat kosten wanneer je een hele pallet koopt. Hoe meer je immers koopt, hoe goedkoper het wordt. Ook is het zo dat een pallet er vaak mooi uitziet. Wanneer je deze plaatst in de schuur of tuin, zorgt de pallet vaak voor een rustieke look.

Verschillende soorten haardhout

Wanneer je gaat voor een pallet, kun je kiezen uit verschillende soorten haardhout. Zo Kun je gaan voor essen haardhout, eiken haardhout, beuken haardhout of bijvoorbeeld eucalyptus haardhout. Het is uiteindelijk net wat je zelf wil: iedere soort haardhout heeft eigen kenmerken en eigenschappen. Het is goed om te bedenken dat wanneer je gaat voor een hele pallet, je voorlopig een flinke voorraad van de gekozen houtsoort hebt.

Tips bij het bestellen van een pallet

Ben je van plan haardhout per pallet te bestellen? Dan is het goed om de volgende zaken in acht te nemen. Allereerst is het handig om te weten of je überhaupt wel ruimte hebt voor een pallet. Een pallet kan met gemak een meter (of meer) breed zijn en twee meter hoog. Het is dus altijd goed om alvast een plekje te bedenken voor de pallet. Overigens moet het bij voorkeur gaan om een plek binnen: wanneer het hout nat wordt, kan dit het stookproces bemoeilijken. Daarnaast is het goed te weten wat je frequentie van stoken is. Wanneer je immers maar weinig stookt, is het misschien handiger om een kleinere hoeveelheid hout te bestellen.