Een schoon huis is een must!

Al vanaf kinds af aan krijg je te horen dat je je kamer moet opruimen en schoonmaken. Daar stond je natuurlijk om te springen! Dus niet. Hoe schoon en opgeruimd is jouw huis eigenlijk? Maak je zelf schoon, huur je een schoonmaakbedrijf in of is het in jouw huis altijd een beetje vies en rommelig? Mocht jij jezelf herkennen in dat laatste punt, dan is het hoog tijd om dat te veranderen! Het is namelijk ontzettend belangrijk en dat wordt in deze blog duidelijk.

Hygiënische redenen

Schoonmaken is om verschillende redenen erg belangrijk. Een van die redenen is hygiëne. Dit is zelfs net zo belangrijk voor je gezondheid als gezond eten. Als je huis vies is, komen hier bacteriën, schimmels en mijten op af. Deze vermenigvuldigen zich ook nog eens ontzettend snel door middel van celdeling. Nu vraag je jezelf misschien af: “bacteriën zijn toch soms goed?”. Ja, dat klopt. Bacteriën in de darmflora zijn voor ons bijvoorbeeld juist nuttig. Echter zijn er bacteriën die kunnen leiden tot acute ziekten. Dit kan je voorkomen door een paar keer in het jaar het huis een grote schoonmaakbeurt te geven. Je kan ervoor kiezen om jezelf een handje te laten helpen door bijvoorbeeld Schoonmaakbedrijf Utrecht.

Psychische en sociale redenen

Vandaag de dag is iedereen zo ontzettend druk. Stel, je komt thuis van werk, je bestelt thuisbezorgd.nl en je gaat even lekker op de bank liggen. Niet te lang uiteraard, want je moet nog aan de slag vanavond. Voor koken heb je geen tijd en voor sporten heb je geen energie. Opruimen en schoonmaken zit er al helemaal niet in. Terwijl dat juist wel is wat je moet doen! Een schoon en opgeruimd huis zorgt ervoor dat je goed kan uitrusten. Daarnaast zorgt het voor een laag stressniveau en bevorderd het je creativiteit. Als je zelf aan de slag gaat, heb je ook nog eens een beetje lichamelijke beweging. Kortom, schoonmaken is voor je mind zeer positief!

Wist je dat…Er zoveel plekken zijn waar nog meer bacteriën op zitten dan het toilet? Je moet bijvoorbeeld regelmatig je gevel schoonmaken, maar daarnaast ook het koffiezetapparaat, het raamkozijn, de deurklink, de was, de afstandsbediening, de vaatdoek vervangen en zo zijn er nog vele andere plekken waar je rekening mee moet houden! Als je elke dag een doekje door je huis heen haalt en regelmatig een grote schoonmaak houdt, dan ga je absoluut het verschil merken!