Gebruik deze tips bij het kiezen van sierbestrating voor je tuin

Als je op zoek bent naar de mooiste bestrating voor je tuin, is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. Sierbestrating kan namelijk een grote impact hebben op de uitstraling van je tuin en het is dus belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte sierbestrating.

Kijk naar de stijl van je huis en tuin

Je wilt natuurlijk dat de sierbestrating goed aansluit bij de stijl van je huis en tuin. Heb je bijvoorbeeld een moderne tuin, dan is het mooi om te kiezen voor sierbestrating met een strakke uitstraling. Bij een klassieke tuin passen juist weer sierbestrating met een wat meer traditionele uitstraling.

Houd rekening met de kleur

De kleur van de sierbestrating kan ook veel invloed hebben op de uitstraling van je tuin. Houd hierbij ook rekening met de kleur van je huis en tuin. Zo kun je ervoor kiezen om de kleur van de sierbestrating juist te laten contrasteren met de kleur van je huis en tuin, of juist te laten aansluiten bij de kleuren die je al gebruikt.

B-keus bestrating kiezen

Een andere keuze die wij nog hebben is om te gaan voor b-keus bestrating. Op die manier betaal je namelijk een stuk minder voor de stenen, maar in vrijwel de meeste gevallen is de kwaliteit van de stenen gewoon erg goed. Ben je toch bang dat je stenen koopt die niet goed zijn? Koop dan altijd een iets grotere voorraad. Ook dan ben je vaak nog goedkoper uit en wie weet houd je achteraf nog wel extra stenen over die je nog ergens voor kunt gebruiken.