Gratis tips om rekening mee te houden bij het kopen van tuin apparatuur!

Wanneer je mooie spullen voor in je tuin wilt aanschaffen, is het slim om rekening te houden met de omstandigheden die dit voor producten zal betekenen. In dit blog geven wij een aantal voorbeelden van tuinproducten, en tips om rekening mee te houden bij het aanschaffen van deze artikelen!

Loungebanken

Zijn er in vele uitvoeringen en materialen. Kies je voor een houten bank of toch liever eentje van kunststof? Houdt de bank binnenshuis of buitenshuis? Als je kiest voor een bank die veel weerstand moet bieden tegen alle weersinvloeden, kies dan voor een bank van kunststof. Dit materiaal is namelijk erg sterk en rot niet door het weer. Ook is het doorgaans bestand tegen alle weersinvloeden.

Een ander punt waar je rekening mee moet houden, is de afmeting van de bank. Een loungebank is vaak groot en zwaar. Houd er dus rekening mee dat het soms lastig kan zijn om deze in je tuin te krijgen. Zeker wanneer je een bank kiest die minder bestendig materiaal heeft, wordt het dus des te belangrijker om een smalle bank te kopen.

Tuinhaard

Een tuinhaard is een sfeervolle toevoeging aan je tuin, maar het is wel belangrijk dat je de juiste haard uitzoekt. Er zijn verschillende soorten tuinharden verkrijgbaar, en je moet dus goed bedenken welke haard het beste bij jouw tuin past.

Een houtgestookte tuinhaard geeft een gezellige sfeer, maar is niet altijd even praktisch. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je regelmatig hout moet bijvullen, en dat het vuur ook regelmatig gedoofd moet worden.

Een gasgestookte tuinhaard is hier een stuk makkelijker in gebruik. Je hebt geen hout nodig, en je kunt de haard eenvoudig aan- en uitzetten. Ook is het niet nodig om de haard regelmatig te laten branden, omdat het vuur automatisch gedoofd wordt wanneer je de haard uitzet.

Een andere optie is een elektrische tuinhaard. Dit is de meest makkelijke optie, omdat je geen hout of gas hoeft te verzorgen.

Buitenkeuken

Als je van plan bent om een buitenkeuken aan te schaffen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals met alle materialen in de tuin, is het belangrijk dat je buitenkeuken van materiaal is dat weerbestendig is. Een populair materiaal hiervoor is een buitenkeuken van Douglas hout. Dit type hout kan namelijk erg goed tegen vocht en is onderhoudsvriendelijk.

Het is daarnaast ook belangrijk om te kiezen voor een keuken die past bij de stijl van je tuin. Als je een strakke, moderne tuin hebt, dan is het niet aan te raden om een klassiek ogende buitenkeuken te kopen. Dit zal er namelijk vreemd uitzien en je tuin minder stijlvol maken.