Haal extra warmte in huis

De (aankomende) winter is dé ideale manier om je huis maximaal van warmte te voorzien. Naast je reguliere verwarming, kun je eens een kijkje gaan nemen bij de aanbiedingen vuurtafels. Wat is het, wat doet het, welke systemen zijn er en wat zijn zoal de mogelijkheden? Hieronder lees je alvast heel wat informatie en tips voor als jij voor een vuurtafel kiest.

Wat is precies een vuurtafel?

Het is een combinatie van een tafel met een vuurelement. Je kunt het beschouwen als een open haardvuur, maar dan midden op je tafel. Het voordeel is dat je er met z’n allen rond kunt zitten voor een lekker glaasje wijn of gezellig samenzijn.

Kies correct uit de aanbiedingen vuurtafels

Er zijn verschillende soorten vuurtafels. Vooreerst heb je het onderscheid tussen een houtvuur en een vuur op gas. Net als bij een open haardvuur brengt een houtvuur wat stof met zich mee, maar het is wel een stukje échter dan een vuur op gas. Gas is dan weer makkelijker omdat je geen hout hoeft aan te zeulen. Daarnaast heb je uiteraard de tafel zelf die in allerlei soorten bestaat. Je kunt kiezen voor een klein tafeltje, een grote tafel, een tafel in hout of kunststof bijvoorbeeld. Eigenlijk is dit niet anders dan bij om het even welke andere tafel. Daardoor zijn ze perfect af te stemmen op je andere meubelen, je accessoires en de rest van je wooninrichting. Of je nu klein of groot woont, een vuurtafel kun je altijd kwijt. Kies de vuurtafel die het beste bij jou past, er is keuze te over!

Diverse mogelijkheden

Je kunt leuke en praktische accessoires verkrijgen bij je vuurtafel. Zo kun je bijvoorbeeld een glazen scherm kopen als bescherming voor het vuur. Dit is ideaal voor een gezin met kleine kinderen. Of je kunt een grill-element kopen zodat je lekker kunt grillen met je vrienden of familie. En wat dacht je van een lekker kippetje aan het spit dat je ziet rond draaien terwijl je aan de aperitief zit? Het kan allemaal! Het aangename aan vuurtafels is dat ze zowel decoratief, praktisch als sfeervol zijn.

Na de winter: je vuurtafel buiten

Eens de harde winterkou voorbij is en je wilt weer naar buiten, dan verhuis je je vuurtafel eenvoudig naar je tuin, je terras of naar je buitenkeuken. Dat is nu net het voordeel van een vuurtafel in vergelijking met een open haardvuur. Je plaatst het waar je maar wilt: binnen, buiten, in een hoekje of helemaal in het midden van je tuin. Zo heb je het hele jaar door geniet van je vuurtafel. Wedden dat je binnenkort niet meer zonder kan?

Bron: atmyhome.nl