Handige tips om zelf een blokhut in elkaar te zetten

Er zijn veel winkels die verschillende soorten blokhutten en tuinhuizen aanbieden. Veel mensen zijn creatief en vinden het leuk om zo een blokhut of tuinhuis helemaal zelf in elkaar te zetten. Bij deze een paar handige tips.

Bouwtekening

Het lijkt vanzelfsprekend maar veel mensen beginnen meteen met bouwen voordat ze eigenlijk hun idee goed uitgedacht hebben. Begin als eerste met de bouwtekening. Meet de ruimte in uw tuin op en bedenk op basis daarvan een leuk concept. Maak de bouwtekening duidelijk en laat hem nog even checken voor een second opinion.

Ramen en deuren

In blokhutten komen waarschijnlijk ramen en gegarandeerd een deuren. Bedenk goed waar je deze wilt plaatsen. De deuren en ramen moeten namelijk ook nog open kunnen. Hier moet ruimte voor zijn om dit te doen. Er zijn verschillende soorten deuren zoals enkele deuren, dubbele deuren, schuifdeuren, vouwdeuren, en garagedeuren. Daarnaast is het ook nog mogelijk om te kiezen voor glasschuifwanden.

Het hout

Het hout wat je gaat gebruiken voor de blokhut is zeer belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat het hout snel gaat schimmelen of kromtrekken. Daarom wordt er geadviseerd om hout te gebruiken uit noordelijk gelegen landen. Dit hout is terug gedroogd en dit zorgt er voor dat het een betere thermische en isolerende werking heeft. Het is ook sterker hout dan groenhout.

Behandeling van de blokhut

Je wilt het liefst dat de blokhut zo lang mogelijk mee gaat. Het is daarom van belang om de blokhut goed te behandelen. Wat je kan doen is de blokhut met keteldruk laten impregneren. Hierdoor blijft het hout langer goed en gaat het minder snel schimmelen.

Isolatie van de blokhut

Als je de blokhut wilt gebruiken als verblijf of werkplaats, is het een goed idee om de blokhut te laten isoleren. De wanden naast de ramen en deuren moeten geïsoleerd worden maar ook de vloer en het dak.