Hoe blijf je ‘s winters warm zonder veel stroom te gebruiken?

De winter komt er weer aan en de lage temperaturen beloven een koude periode. Als koukleum zet je het liefst de verwarming op de hoogste stand zodat het lekker warm blijft in huis, maar dit is slecht voor het milieu en kost ook ontzettend veel stroom. Lees daarom hier vijf manieren om warm te blijven zonder veel stroom te verbruiken.

Steek een open haard aan

Het is typisch iets van de winter, het houdt je warm en staat ook nog eens gezellig: een open haard. Verzamel een hoop brandhout of haardhout, leg het in de open haard, steek het aan en geniet van de heerlijke warmte die de vlammen produceren. Je kan er ook nog eens gezellig met vrienden of familie om heen zitten.

Dekentjes en lagen met kleding

Misschien een hele logische, maar ook een snelle en makkelijke oplossing is om jezelf goed en warm aan te kleden met verschillende laagjes. Doe zo veel truien en vesten aan als nodig is en sla, als het nodig is, zelfs nog een dekentje om jezelf heen. Gegarandeerd dat jij het niet meer koud hebt!

Neem een elektrische deken

Dit kost natuurlijk wel wat stroom, maar een stuk minder dan wanneer je je hele huis probeert te verwarmen. Een elektrische deken is een soort doek die je onder je laken doet. De deken wordt vervolgens warm en verwarmt je hele bed. Het is dus heerlijk om de deken een halfuurtje voor het slapen gaan aan te zetten en in een heerlijk warm bed te stappen zodra je gaat slapen. Als je wil kan je hem ook de hele nacht aanlaten.

 

Leg een warme kruik tegen je aan

 

Iets wat vroeger wel vaak voorkwam maar wat tegenwoordig minder te zien is, is een kruik. Dat is een soort rubberen tasje die je vult met heet water en die je dan bijvoorbeeld tegen je handen of benen aan kan leggen. Vaak zit er ook een soort hoesje om heen waardoor het lekker zacht aan voelt. Een hittekussen gevuld met bijvoorbeeld rijst of pitten kun je opwarmen in de magnetron en zal je ook lekker warm houden.