Je tuin een landelijke sfeer geven

Een landelijk interieur is de afgelopen jaren enorm populair geworden in Nederland. Als gevolg daarvan vlogen de boomstamtafels, vloerkleden en houten krukjes als warme broodjes over de toonbank. En toegegeven: een landelijk interieur is ook gewoon heel mooi en geeft een gezellige sfeer aan je woning. Dus hoe leuk zou het zijn als je tuin diezelfde landelijke sfeer krijgt? In dit artikel gaan we je vertellen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen!

Zorg voor een speelse inrichting

Kenmerkend voor de natuur is dat er geen strakke inrichting is. Zorg daarom dat je dat gegeven kopieert naar de inrichting van je tuin. Werk dus niet met rechte paden en rijtjes met struiken, maar zorgt dat er een speels paadje door je tuin loopt en gebruik daarbij geen tegels om het pand te maken, maar houtsnippers.

Kies voor een houten openslaande garagedeur

Wanneer je een landelijke tuin hebt, is het zonde als je vervolgens een strakke moderne garagedeur kiest. Veel beter past het om een openslaande garagedeur van hout te kiezen. Bovendien is het bij houten garagedeuren mogelijk om ze van een loopdeur in het deurblad te voorzien, zodat je de tuin kunt betreden zonder dat je daarvoor het hele deurblad hoeft te openen. Besef wel dat een garagedeur van hout om onderhoud vraagt. Ben je dus niet van plan om tijd aan het onderhoud van de deur te besteden? Kies dan voor een ander type deur, zoals bijvoorbeeld een sectionale garagedeur of een verticale oprolbare deur. Roldeuren worden vandaag de dag namelijk niet meer alleen voor opslagboxen gebruikt. Er zijn ook moderne roldeuren verkrijgbaar (zelfs geïsoleerde deurpanelen zijn mogelijk!) die een zeer moderne uitstraling hebben.

Schaf houten tuinmeubelen aan

Bij een landelijk interieur horen natuurlijk houten meubelen, datzelfde geldt voor de tuin. Ook daar staat het het mooiste als de tuinmeubelen van hout zijn gemaakt. Er zijn diverse houtsoorten die weinig tot geen onderhoud nodig hebben en waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Ga maar eens naar een tuincentrum bij jou in de buurt. Je zult zien dat houten tuinmeubelen ook nog eens verrassend betaalbaar zijn.

Combineer winterharde planten en seizoensplanten

In de winter sterven seizoensplanten en bloemen af, om ervoor te zorgen dat je tuin er niet als een bos dode takken bijstaat, is het aan te raden om naast seizoensplanten en struiken ook winterharde planten te poten. Dit zijn planten die in de winter niet uitvallen, denk bijvoorbeeld aan een coniferenhaag.

Maak een rotspartij

In de natuur zijn hoogteverschillen en wordt het landschap afgewisseld met aarde een steen. De afwisseling van deze materialen kun je 1 op 1 kopiëren naar je tuin door een rotspartij aan te leggen. Helemaal leuk is het om een beekje te bouwen, zodat de inrichting van je tuin nog dichter bij het natuurlijke beeld aansluit.

Wat is jouw tip?

In dit artikel hebben we een aantal waardevolle tips geven waarmee je direct aan de slag kunt gaan om jouw tuin een landelijke uitstraling te geven. We zijn ons echter van bewust dat er nog veel meer mogelijkheden zijn om het gewenste effect te creëren. Daarom nodigen we je van harte uit om ons aanvullende tips te mailen, zodat we die met onze andere lezers kunnen delen. We kijken uit naar je bericht!