Jouw tuin kerst ready maken

De winter is weer daar en dat betekent kerst. De kerstboom wordt weer in huis gehaald en de kerstverlichting straalt door de hele woonkamer. Toch is het ook belangrijk om je tuin kerstachtig te maken, omdat het winterseizoen ook een heerlijke tijd is om buiten te zitten. Je tuin is in de winter een ideale plek om tot rust te komen en heerlijk te genieten. Met deze tips heb jij je tuin helemaal kerst ready maken.

#Planten

Over het algemeen investeren mensen voornamelijk in planten en bloemen rond de lente en zomerperiode. Echter, hoeft je tuin er niet per se kil en kaal uit te zien in de winter. Er zijn bij tuinmarkten in de winter voldoende wintergroene planten te verkrijgen. Dit zijn vaste planten die eigenlijk gedurende het gehele jaar groen blijven. Dus ook in de winter. Dit geeft je tuin meteen kleur en sfeer.

#Verlichting

Dit brengt ons meteen bij de volgende tip. Het is natuurlijk schitterend dat je tuin prachtig groen is, alleen wordt het in de winter snel donker. Het zou zonde zijn dat je ook in de late avonduren niet kan genieten van het mooie groen. Verlichting is daarom erg belangrijk tijdens de winterperiode. Lampen die vaak gebruikt worden om de planten mooi te belichten zijn solar lampen. Deze laden hun eigen batterij gedurende de dag op en beginnen ’s avonds automatisch te branden. Bovendien kun je overblijfselen van de kerstverlichting rondom de planten hangen voor een extra gezellige sfeer.

#Kerstboom

Mocht je nou echt uit willen pakken dan kun je naast binnen ook buiten een kerstboom in de tuin zetten. Deze boom kan dan natuurlijk groter zijn dan die in de woonkamer, omdat je geen rekening hoeft te houden met het plafond. Deze boom kun je dan met allerlei poespas versieren en er eventueel een paar spotlight lampen onder zetten voor het ultieme effect. Deze boom zal echter te groot zijn om boven op je auto vast te binden en het wordt daarom aangeraden om een aanhangwagen achter je auto te spannen.

#Warmte

Deze aanhangwagen komt ook meteen van past bij de laatste tip. Er moet namelijk warmte gecreëerd worden, zodat het lekker is om buiten op het terras te zitten. Dit kan door een overkapping te maken boven het terras. Met een paar planken is dit al redelijk op te bouwen. Naast een overkapping maken de planten de tuin al redelijk beschut, wat al wat warmte creëert. Het maken van een vuurtje is hierbij de kers op de taart. Dit kan al heel simpel door een vuurkorf, vuurschaal of een kachel aan te schaffen. Voor de vuurkorf zal natuurlijk ook veel hout in geslagen moeten worden.

Een  aanhanger huren is daarom de ideale oplossing om binnen een dag al je spullen binnen te halen en je tuin helemaal kerst ready te maken. Wacht niet te lang en ga lekker beginnen met versieren!