Kunstgras of toch echt gras in de tuin?

De tuin; een plek waar je heerlijk kunt relaxen op warme zomerdagen, maar ook in de andere seizoenen kun je genieten van de tuin. Je kunt de tuin inrichten hoe je zelf wilt, met veel planten of alleen een grasveld. Mooi groen gras kan een echte aanwinst voor je tuin zijn. Het is perfect als speelveld voor de kinderen, maar je kunt het ook gebruiken voor de sier. Wil je graag een grasveldje in je tuin? Dan heb je de mogelijkheid om voor echt gras te kiezen, maar ook kunstgras is een goede optie.

Echt gras

Er wordt nog erg vaak voor echt gras gekozen als iemand een grasveldje wil aanleggen. Echt gras kent een aantal voordelen, maar het heeft zeker ook een paar nadelen. Heb jij groene vingers? Dan is echt gras de perfecte optie voor jou. Je kunt dan heerlijk van je natuurlijke gazon genieten. Ook kinderen en huisdieren kunnen gewoon op het gras spelen. Maar een echt grasveld vergt ook het nodige onderhoud. Je moet echt gras namelijk regelmatig maaien. Ook is het soms nodig om het gras te bemesten als er kale plekken in het gazon zitten of te sproeien in droge tijden.

Kunstgras

Naast echt gras wordt er tegenwoordig steeds vaker voor kunstgras gekozen. Eerst werd er bij kunstgras altijd gedacht aan nep gras met een onnatuurlijke uitstraling. Maar nu is kunstgras bijna niet te onderscheiden met echt gras. Het aanbod in kunstgras is erg divers. Je hebt de keuze uit verschillende soorten en kunt het gras kiezen dat jij het mooiste vindt en het beste bij jouw tuin past. Ook hoef je niet meer in de weer te gaan met de grasmaaier, kunstgras vergt namelijk bijna geen onderhoud. Wel moet je rekening houden met de prijs van kunstgras, dit is wel wat duurder dan echt gras.

Wat kies jij?

Kunstgras kopen of ga je toch voor echt gras? De keuze kan soms best nog wel lastig zijn. Voordat je zomaar een keuze maakt, moet je kijken naar hoe jij het gras gaat gebruiken. Heb je kinderen of huisdieren? Dan kan het misschien verstandiger zijn om voor echt gras te kiezen. Kunstgras kan namelijk stuk gaan of beschadigen als er veel op wordt gespeeld. Als je het gras alleen voor de sier wilt gebruiken, is kunstgras perfect.