Lamellendak om hele jaar van je tuin te genieten

De zomer in Nederland was dit jaar langer en beter dan ooit. We gingen massaal naar het strand, de tuin in of het terras op. In de winter is dat net iets anders. In deze periode wordt er weinig gebruik gemaakt van de tuin. Jammer, want je kan er ook in de herfst en winter veel plezier van beleven! In dit artikel lees je waarom ook jij een lamellendak nodig hebt, om langer van je tuin te kunnen genieten!

Een terrasoverkapping plaatsen

Een terrasoverkapping of lamellendak is dé manier om het gehele jaar door van je tuin te genieten. In de zomer zit je vaak buiten. Als het te warm wordt, kan je de lamellen eenvoudig kantelen, waardoor je schaduw creëert. Begint het in de herfst- en wintermaanden te regenen? Dan kan je de lamellen ook weer kantelen, zodat je buiten droog zit.

In een aantal terrasoverkappingen zit zelfs een ingebouwde regen- en sneeuwsensor. Als het begint te regenen, kantelen de lamellen en ontstaat er een overkapping zodat je droog kan zitten. Als het begint te sneeuwen, kantelen de lamellen van een ‘overkapping’ naar de open stand. Dit zodat de sneeuw niet kan doorwegen, wat ervoor kan zorgen dat de lamellen kapot kunnen gaan.

Je eigen terrasoverkapping ontwerpen

Zijn de terrasoverkappingen in de webshop niet naar waar jij op zoek bent? Dan kan je bij Ekstravert.be je eigen terrasoverkapping ontwerpen! Met een speciale configurator kan je alles zelf instellen. De (RAL)kleur, hoogte, breedte, diepte.. Alles om een lamellendak helemaal naar wens samen te stellen. En wil je gedeeltelijk afgescheiden zitten om zo inkijk te voorkomen en te genieten van optimale privacy? Je kan je terrasoverkapping volledig afwerken met muren, waar je ook weer zelf de hoogte van kunt bepalen.

Voordelen van een lamellendak

We horen je al vragen “Waarom heb ik dit nou écht nodig. Een parasol of zonnescherm werkt toch ook prima?”. Uiteraard bieden deze varianten ook bescherming tegen de zon. Maar beide varianten zijn niet bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Een zonnescherm kan al snel beschadigen door wind of er kan schimmelvorming ontstaan door regen. Hetzelfde geldt voor een parasol. Een lamellendak is stevig, biedt de door jou gewenste lichtdoorlatendheid op elk moment en is regen-proof.