Natuursteen in je tuin

Natuursteen is tegenwoordig heel populair, ook in de tuin! Op deze manier brengt je de natuur terug in je tuin. Echter moet hierbij wel rekening gehouden met een aantal belangrijke aspecten. Bijvoorbeeld : welke natuursteen kies je? Hoe onderhoud je natuursteen? En hoe hersteld je eventuele schade? Wij leggen in de artikel een aantal aspecten uit.

Wat is natuursteen?

Natuursteen is enorm mooi om terug te laten komen in je tuin. Het is tijdloos, heeft een luxe uitstraling en het heeft een goede kwaliteit. Natuursteen is zoals de naam het zegt, steen uit de natuur. Het vormt de aardkorst waarop wij leven. Het is miljoenen jaren oud en heeft hierdoor een bijzondere uitstraling!

Welke natuursteen?

Natuursteen wordt veel gebruikt al bestrating, maar het wordt ook toegepast bij trappen, vijvers, muren, tuinmeubelen, plantenbakken en waterbakken. Eindeloos veel mogelijkheden dus! Veel soorten materialen zoals marmer, zandsteen, graniet en leisteen wordt gebruik voor tegels. Wil je een plantenbak? Dan is graniet optimaal. Wil je grind? Dan is basalt of leisteen geschikt. Laat je in de winkel goed informeren over alle mogelijkheden.

Natuursteen schoonmaken en onderhouden

Natuursteen kan ook verkleuren, afhankelijk van het soort natuurseen. Je wilt natuurlijk dat je natuursteen zo lang mogelijk mooi blijft en meegaat! Het goed schoonmaken en vervolgens onderhouden zorgt dat de natuursteen beter beschermd wordt door invloeden van buitenaf. Is het sterk vervuild of verkleurd? Je kan het zelf onder handen nemen, door gebruik te maken van water of neutrale natuurzeep. Er kan ook een was gebruikt worden, die een laagje achterlaat op het steenoppervlak. Dit functioneert als een afstoot laagje tegen vuil. Gebruik in ieder geval nooit een hogedrukreiniger! Dit haalt het laagje van de tegel af, waardoor ze sneller onder de groene aanslag zullen zitten en vet en vuil opnemen. Echter kan je ook altijd een vakman inschakelen, die weet altijd de juiste manier van onderhoud van natuurstuursteen!

Schadeherstel

Het is vervelend, maar is er op een bepaalde manier toch schade ontstaan? Het is belangrijk om hier snel iets aan te doen, voordat het probleem erger wordt. Vaak kan door het kristalliseren, schuren en polijsten ook al enorm veel worden gedaan! Schakel een specialist in met de juiste tool en kennis en laat aan hen het repareren van natuursteen over. Zo krijgt je natuursteen weer de juiste waarde en schoonheid!