Nieuwe erfafscheiding laten plaatsen? Dit is waarom je moet kiezen voor schanskorven op maat

Is de erfafscheiding in jouw tuin aan vervanging toe en ben je op zoek naar een sterke erfafscheiding met een robuuste, moderne uitstraling? Dan is een erfafscheiding van schanskorven misschien wel iets voor jou. Een schanskorven erfafscheiding is een erfafscheiding gemaakt van ijzeren korven die gevuld worden met sterke materialen, zoals stenen. Schanskorven hebben niet alleen een prachtige uitstraling, ze kennen ook veel voordelen. Wij vertellen je alles wat je moet weten over deze bijzondere vorm van erfafscheiding.

Over schanskorven

Schanskorven zijn grote ijzeren korven, gemaakt van gegalvaniseerde staalmatten. Deze staalmatten hebben een draaddikte van tenminste 4 millimeter, zodat het risico op verbuigingen en uitbuiken zo laag mogelijk is. De ijzeren korven worden na het plaatsen gevuld met breukstenen, waardoor er een sterke muur wordt gecreëerd. Schanskorven worden vanwege de vulling ook wel steenkorven genoemd, alhoewel dit niet helemaal correct is. De ijzeren korven kunnen namelijk ook met andere materialen, zoals glasbrokken gevuld worden. Op het gebied van breukstenen is er veel keuze, zodat er voor elke tuin een schanskorven erfafscheiding in een passende kleur gecreëerd kan worden.

De voordelen van een erfafscheiding van schanskorven

Een erfafscheiding van schanskorven kent veel voordelen. Zo vormen schanskorven een robuuste erfafscheiding die goed tegen een stootje bestand is, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld spelende kinderen. Daarnaast zijn schanskorven nagenoeg ondoordringbaar, waardoor bevoegden jouw tuin niet zomaar kunnen betreden en jij altijd kan genieten van voldoende privacy. Schanskorven kunnen tevens op maat worden gemaakt, zodat er voor elke tuin een passende oplossing verkrijgbaar is. Als laatste hebben schanskorven een moderne en stijlvolle uitstraling, waardoor ze uitstraling van elke tuin naar een hoger niveau wordt getild. Dankzij het grote aanbod breukstenen en andere vulmaterialen is er bovendien altijd een combinatie mogelijk die helemaal aansluit op de situatie.

Schanskorven op maat laten maken door een schanskorven specialist

Wil jij jouw tuin verrijken met prachtige schanskorven? Voor schanskorven van hoge kwaliteit kan je het beste een bestelling plaatsen bij een schanskorven specialist. De schanskorven van een specialistisch bedrijf voldoen vaak aan hogere eisen op het gebied van kwaliteit, levensduur, duurzaamheid en veiligheid dan de schanskorven van een bouwmarkt. Bovendien kan een specialist de schanskorven op maat maken, zodat ze naadloos aansluiten op de situatie en precies bij jouw tuin passen. Door jouw schanskorven op maat te bestellen bij een specialist voorkom je uitbuiken, omvallen en andere vroegtijdige, onvoorziene schade aan jouw schanskorven en kan jij er jarenlang onbezorgd van genieten