Nieuwe tuin laten aanleggen?

Ben je toe om een nieuwe tuin te laten aanleggen omdat je huidige tuin erg kaal en uitgebloeid is. Dan is het belangrijk om in de koudere periode alvast te gaan nadenken over je tuin. Waar moet je dan precies op letten? In dit artikel gaan we daar wat dieper op in.

Tuinontwerp ontwikkelen 

Alles start met het laten ontwikkelen van een tuinontwerp wanneer je een tuin wil aanleggen in Tilburg door Habro Tuinen. In dit tuinontwerp wordt van A tot Z geschetst hoe de nieuwe tuin eruit komt te zien. Hiervoor heeft de hovenier uiteraard wel de nodige input nodig. Denk hierbij aan het type tuin dat je uiteindelijk wilt hebben, maar ook aan het budget wat hiervoor beschikbaar is. Op basis hiervan kan een tuinontwerp worden ontwikkeld. 

Kiezen van juiste planten

Als de indeling van de tuin zo een beetje rond is moet er ook nog een keuze worden gemaakt voor de planten. Het type planten die je in de tuin wilt hebben is tevens bepalend voor het type tuin dat je wilt hebben. Bedenk dus van tevoren welke uitstraling je wilt hebben in de tuin, maar ook wat je precies allemaal in de tuin wilt doen. Denk hierbij aan de BBQ, ruimte voor een zwembad of hottub. Hierbij kun je tevens bij de hovenier advies vragen, terwijl je het tuinontwerp samen bespreekt. 

Aanleggen van de nieuwe tuin 

Heeft de hovenier het tuinontwerp van A tot Z met je doorgenomen? Dan is het alleen nog belangrijk om afspraken te maken voor de aanleg van de tuin. De aanleg kan je natuurlijk ook grotendeels zelf oppakken. Garantie dat dit in een keer goed gedaan wordt heb je dan echter nooit. De hovenier zal de aanleg van de tuin niet alleen sneller kunnen uitvoeren, maar ook nog eens zo dat de tuin er perfect uitziet. Het ideale moment om dit te laten doen is in de winter. Planten zijn namelijk dan nog in de winterstand, waardoor ze gemakkelijk verplant kunnen worden en zullen tevens beter in de grond kunnen hechten.