Professionele tuinaanleg laten uitvoeren

Heeft u zelf niet veel met tuinieren? Dat kan. Er zijn verschillende manieren om dit uit handen te geven. Zoals bijvoorbeeld het inhuren van een tuinier voor uw tuinaanleg in Aalsmeer. Dit soort zaken wordt vaak opgepakt door externe bedrijven, net als landschapsarchitectuur. Landschapsarchitectuur is de convergentie van de mens met de natuur, waarbij rekening wordt gehouden met functionaliteit en esthetiek op een manier die een betere kwaliteit van leven biedt voor degenen die van het milieu genieten.

Fasen van een landschapsproject
Een landschapsproject is onderverdeeld in 3 fasen:

De voorstudie, die technische informatie over de omgeving verzamelt, die van fundamenteel belang is voor de uitvoering van het project, zoals het type terrein en de verlichting van de omgeving, naast een voorbereidend gesprek met de klant om te begrijpen wat zijn verwachtingen zijn.

Het voorproject is de tweede fase waarin de landschapsarchitect voorlopige schetsen presenteert voor een betere conceptie van het project, naast de soorten planten die gebruikt zullen worden.

Tot slot is het uitvoeringsproject een meer gedetailleerd eindproject met alle noodzakelijke wijzigingen en belangrijke informatie voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Waar kan de landscaping worden toegepast?
Het belang van landscaping voor de leefbaarheid van de samenleving is zo groot, dat voor landschapsontwerpers in principe elk gebied buiten het gebouw als landscaping wordt beschouwd.

Daarom gaat het bij de landschapsarchitectuur niet alleen om stadstuinen en kan deze worden gebruikt in tal van projecten, zoals parken en pleinen, voorstellen voor de landschapsbehandeling van stedelijke wegen en snelwegen, milieueducatieprogramma’s, sport- en recreatievoorzieningen, en nog vele andere.

Er zijn veel belangrijke punten, stedelijke landschapsarchitectuur brengt veel voordelen voor het welzijn van mensen, naast de meest voor de hand liggende voordelen, zoals de schoonheid van landschapsruimtes en het mentale welzijn dat zo’n omgeving met zich meebrengt, zijn er ook veel fysieke voordelen.

In stedelijke gebieden waar de concentratie van mensen en vervuilende gassen zeer hoog is, vermindert de aanplant van bomen de hoeveelheid CO2 in het milieu. Een eenvoudige grote boom kan tot 150 kg CO2 per jaar opnemen.

Dit heeft een directe impact op de levenskwaliteit van de mensen. Zo kunnen bomen de temperatuur van hun omgeving verlagen van 2ºC tot 8ºC, bevorderen ze een gemiddelde besparing van 20% in het gebruik van airconditioning en tussen 20 en 50% van de energie die voor verwarming wordt gebruikt.

Bovendien verhogen landschappelijke ruimtes de luchtvochtigheid, verminderen ze het risico op bodemerosie, omdat bomen een hoog waterabsorptievermogen hebben en de natuurlijke flora van de plaats behouden.

Met andere woorden, een landschapsproject brengt naast het feit dat het mooi is ook veel voordelen met zich mee voor de kwaliteit van het leven van de mensen.

Bron: tuinkenners.nl