Rolsteiger kopen? Hier moet je op letten

Wil jij graag een steiger die uiterst geschikt is voor buitengebruik en zeer gebruiksvriendelijk is? Dan is het een goed idee een rolsteiger te kopen. Hier hebben wij verschillende rolsteigers te koop, in allerlei soorten en maten. Met ieder budget en alle voorkeuren hebben wij rekening gehouden, dus om een rolsteiger te kopen zit je bij ons wel goed. Er zitten vele voordelen vast aan het kopen van een rolsteiger, want het verplaatsen is uiterst simpel en ook de opbouw is gemakkelijk. Geïnteresseerd? Lees dan gauw verder voor alle informatie over rolsteigers.

Het gemak van een rolsteiger

De rolsteiger is slechts één van de vele varianten steigers die er tegenwoordig op de markt zijn. Het is eigenlijk een gewone steiger, maar dan op wieltjes! Dit bevordert het gebruiksgemak vele malen omdat je hem in een handomdraai van de ene plek op de andere krijgt. Zeker als we dat vergelijken met een normale stijger zonder wieltjes. Heb jij dus een groot bouw- of renovatieproject waarbij de steiger vaak op een andere plek moet komen? Dan is een rolsteiger kopen echt een goed idee voor jou. Ook zijn ze zeer gemakkelijk op te bouwen en licht van gewicht, doordat het materiaal aluminium is en de rolsteigers relatief klein zijn. Bij reguliere steigers is het materiaal meestal staal.

Het gebruik van een rolsteiger

Omdat een rolsteiger wieltjes heeft wordt er meer aandacht vereist voor bepaalde details. Natuurlijk moet je voor een veilig gebruik de algemene veiligheidsvoorschriften volgen voor steigers, maar voor de rolsteiger zijn er nog een aantal dingen in het bijzonder. Zo moet je ten alle tijden de rem op de wieltjes zetten als je hem beklimt. Ook is het nodig dat je de rolsteiger lager dan 8 meter maakt voordat je hem verplaatst. Daarnaast is een vlakke ondergrond voor de steiger altijd beter, maar de meeste rolsteigers zijn ook geschikt voor oneven ondergronden. Dit komt door de zwenkwielen met spindel, waardoor ongelijkheden worden opgevangen. Dit maakt de rolsteiger ideaal voor buitengebruik!

Algemene veiligheidstips voor steigers

Naast de rolsteiger specifieke veiligheidsvoorschriften hierboven, moet je ook rekening houden met wat algemene veiligheidstips die voor alle soorten steigers gelden. Je werkt immers in de hoogte, dus veiligheid staat voorop! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je stabilisatoren gebruikt voor de rolsteiger. Als je de steiger beklimt, doe dit dan nooit vanaf de buitenkant maar altijd vanuit de binnenkant! Ook is het van belang dat je geen gereedschap vasthoudt tijdens het beklimmen en dat de steiger schoon is. Verplaats tot slotte de steiger met minimaal 2 personen.

De perfecte rolsteiger kopen

Uiteraard wil je een rolsteiger kopen die perfect bij jouw wensen en voorkeuren past en die aansluit bij jouw bouw- of renovatieproject. Hiervoor voorzien wij jou graag van professioneel advies, zodat je bij ons de perfecte rolsteiger kunt kopen. Laat je overtuigen door het gebruiksgemak, lichte gewicht, geschiktheid voor buitenwerk en de gemakkelijke verplaatsbaarheid en bestel hem gelijk! Onze producten zullen je zeker niet teleurstellen en jouw bouwproject zal een groot plezier worden na het kopen van een rolsteiger!

Bron: https://www.rolsteiger.net