Statement meubelen voor je tuin

Voor je tuin kun je een aantal meubelen en accessoires aanschaffen, om het geheel op te leuken. Maar er zijn ook statement meubelen verkrijgbaar die voor een groot deel de sfeer in je tuin bepalen of extra de aandacht trekken. Een voorbeeld hiervan is de tuinhaard; deze valt op door de omvang en de robuuste look. Daarnaast gaan jij en je gasten natuurlijk het liefst om deze haard zitten, zodat het lekker warm blijft. Maar naast de tuinhaard zijn er nog een aantal andere statement meubelen die bepalend zijn voor de sfeer en de look van jouw tuin.

Ontspannen in je tuinset

Gebruik jij je tuin het liefst alleen om plantjes, groenten en fruit te kweken? Dan zou het leuk zijn om ook af en toe een momentje in te lassen om uitgebreid van al het mooie groen te genieten. Overweeg daarom eens om een complete tuinset aan te schaffen. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende uitvoeringen. Wil je de meubelen laten opvallen tussen al het groen? Kies dan voor een variant met felle kleuren voor het leuke contrast.

Hang de vlag uit

Staat een complete tuinset niet op jouw wensenlijst, maar wil je wel graag iets unieks toevoegen aan je tuin? Zet dan een vlaggenmast in je tuin. Op officiële feestdagen kan je de Nederlandse vlag laten wapperen aan de mast. Zoek in dit geval online wel even op wat het protocol is rondom vlaggen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je tuin te decoreren door een provincievlag in de vlaggenmast te hangen.

Ruimte voor planten, groenten en fruit

Eerder in deze tekst hadden we het al over je tuin gebruiken om plantjes, groenten en fruit te kweken. Dan is het wel zo prettig als je ook alle ruimte hebt om deze goed te laten groeien onder de juiste omstandigheden. Voor de liefhebbers is het nog mogelijk om een tuinkas te laten bouwen in de tuin. Zo geef jij een unieke sfeer aan je tuin, aangezien niet iedereen een kas achter z’n huis heeft staan. Houd wel rekening met waar het zonlicht vandaan komt, zodat je de gewassen die niet tegen heel veel zonlicht kunnen op tijd af kunt dekken.