Tips om je tuin te onderhouden in de winter

Het is belangrijk om je tuin goed te onderhouden. Dat komt omdat je naast je woning ook je tuin hebt gekocht. Het is dus erg zonde om je tuin te verwaarlozen, want je betaalt er maandelijks een deel van je hypotheek voor. Je tuin goed onderhouden in de zomer is niet zo erg, maar in de winter zien veel mensen op tegen werkzaamheden in de tuin. Toch is het wel belangrijk om ook in de winter je tuin goed te onderhouden. In dit artikel lees je een aantal tips om dit op een goede manier te doen.

De werkzaamheden die gewoon doorlopen 

Om te beginnen is het belangrijk om gras te maaien. Gras zal in de winter een stuk minder snel, maar nog wel groeien. Dus grasmaaien is iets wat in veel tuinen moet gebeuren. Daarnaast is het voor planten ook in de winter noodzakelijk om voldoende water te krijgen. Dus vergeet niet om de planten water te geven in de winter. Het is wel zo dat je planten minder water hoeft te geven vergeleken met de zomer, hierom is één keer per week voldoende. Tot slot zal onkruid in de winter ook gewoon blijven groeien. Hierdoor is onkruid verwijderen ook een werkzaamheid die in de winter gewoon doorloopt.

Je tuininrichting in de winter

Verder is het belangrijk om planten aan te schaffen die het in de winter goed doen. Dit komt omdat niet alle tuinplanten tegen de winter kunnen. Dit is erg zonde, want als je hele tuin vol staat met dit soort planten zal je tuin er dood uit zien in de winter. Een plek waar je leuke bomen, struiken en planten kunt kopen is ten hoven bomen

De veiligheid in je tuin

Tot slot is het belangrijk om de paden in de tuin sneeuw en ijsvrij te houden. Zo kun je veilig lopen in je tuin.