Tips voor het inrichten van je tuin

Ben je onlangs verhuisd en ben je van plan om je tuin op de schop te gooien en vervolgens helemaal opnieuw te richten? Dat kan natuurlijk. Warentuin geeft in dit artikel een aantal tips voor het inrichten van je tuin.

Start met het maken van een plattegrond

Net zoals je een nieuw huis helemaal door de architect laat uittekenen kun je er ook voor kiezen om zelf een plattegrond te maken van je tuin. Zo kun je als het ware visualiseren en vervolgens jouw ideale tuin op papier zetten. Noteer hierin dan ook echt alles en bij voorkeur ook zoveel mogelijk op schaal. Dan kun je direct zien waar je precies allemaal wel en geen ruimte voor over hebt.

Wat kan je laten staan van je huidige tuin?

Voordat je met de herinrichting van je tuin begint, breng dan ook eens goed in kaart wat er allemaal kan blijven. Moet je compleet nieuwe tegels laten aanleggen of kunnen deze nog een aantal jaren mee voorruit. Bij een wat kleinere tuin kan het opknappen van de tegels al een grote invloed hebben op de uitstraling van de tuin.

Wat kan er allemaal geplaatst worden in jouw tuin?

De volgende stap is om eens te bedenken wat er allemaal in jouw tuin geplaatst kan worden. Dit heeft natuurlijk niet alleen met de ruimte te maken. Zo is het aantal zonuren wat de tuin heeft ook heel belangrijk. Op basis daarvan kun je dan beslissen welke planten in jouw tuin passen. Sommige moeten namelijk een bepaald aantal uren zon hebben. Wanneer dit op een bepaalde plek van jouw tuin niet mogelijk is, dan is het uiteraard zonde om de plant te plaatsen.

Plaatsen van accessoires

Wanneer dit tuin helemaal af is dan is er nog de mogelijkheid om de tuin wat op te fleuren. Dit kan onder andere gedaan worden door het plaatsen van accessoires. Hiermee kan de tuin wat extra sfeer krijgen. De accessoires kunnen natuurlijk worden afgestemd op de tijd van het jaar. Zo is het misschien wel leuk om met kerst wat lichtjes op te hangen.