Tuin inrichten; hoe doe je dat?

De tuin, je kunt er heerlijk in genieten van de warme zomerdagen. Maar om te genieten, wil je natuurlijk wel in een verzorgde tuin zitten. De tuin inrichten kan soms best nog wel lastig zijn. Helemaal als je een kleine tuin hebt of eentje met een vreemde vorm. Heb je geen groene vingers? Dan kunnen deze tips je helpen bij het inrichten van de tuin. Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn.

Beplanting

Ook als je geen groene vingers hebt, zijn planten een goede keuze voor in de tuin. Planten kunnen namelijk kleur toevoegen aan je tuin. Je hoeft niet tien verschillende soorten planten te kopen, maar je kunt ook twee dezelfde soorten in een andere kleur kopen. Je kunt je tuin opfleuren met beplanting, maar je kunt de tuin tegelijkertijd ook rust laten uitstralen. Kies bijvoorbeeld voor een grote plant als eyecatcher of plaats een boompje in de tuin als je hier plek voor hebt. Ook plantenbakken op het terras kunnen de tuin een geheel andere look en feel geven.

Terras

Altijd al gedroomd van een groot terras waar je heerlijk kunt zitten met een wijntje in de hand? Of wil jij liever meerdere plekjes in de tuin waar je kunt zitten? De grote van het terras wordt mede bepaald door de grote van de tuin. Als je een grote tuin hebt, kun je meerdere terrassen in de tuin plaatsen. Bijvoorbeeld eentje in de schaduw en een in de zon. Als je niet zo’n super grote tuin hebt, moet je vaak kiezen voor één terras. Kies vervolgens voor bestrating zoals tegels of leg grind.

Natuurlijk kunnen tuinmeubels ook niet ontbreken op het terras. Een grote tuintafel is ideaal als je graag buiten eet. Om lekker te zonnen kun je bijvoorbeeld een ligstoel neerzetten.

Handige tips

Lijkt het je nog allemaal een beetje moeilijk? Of raak je een beetje in de stress omdat je totaal geen groene vingers hebt? Geen zorgen, wij hebben nog een aantal handige tips voor je verzameld.

  • Huur een hovenier in

Je hoeft helemaal niet alles zelf te doen, je kunt ook gewoon een hovenier inhuren. Deze heeft veel kennis van flora en fauna en zal je tuin goed kunnen inrichten.

  • Voorbereiding

Voordat je zomaar begint met tuininrichting kopen, is het handig dat je eerst nadenkt over wat je precies wilt. Wil je graag een groot terras? Of liever een groot gazon?

  • Maak een tuinontwerp

Wat je ook kunt doen voor het inrichten, is het maken van een tuinontwerp. Maak een plattegrond en zo kun je van tevoren zien of je tuin niet te vol wordt.