Tuinbrand: het plaatsen van een veilige carport

Het kan je zomaar gebeuren: brand in je woning of je tuin. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar het is wel belangrijk om de consequenties zo ver mogelijk te beperken. Als je van plan bent een carport te plaatsen, dan is het bijvoorbeeld slim om na te denken naar de mogelijke situatie van een tuinbrand. Voor het bouwen van een carport kun je gebruik maken van een aantal materialen, waarvan sommige een stuk veiliger zijn dan andere. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een veilige carport? Hieronder zetten we de opties en de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Het gebruik van verschillende materialen
Voor het bouwen van een carport kun je een tal van materialen gebruiken. Een van de meest gebruikte opties is altijd hout geweest, maar dit is natuurlijk geen extreem veilig materiaal in het geval van brand. Een andere mogelijkheid is daarom om aluminium te gebruiken. Het gebruik van dit materiaal wordt de afgelopen jaren steeds meer en biedt naast veiligheid vele voordelen. Afhankelijk van je eigen wensen en eisen van de carport, kun je dus de voorkeur hebben voor het ene of het andere materiaal. Mocht je brandveiligheid erg belangrijk vinden, dan is aluminium een verstandige optie. Een andere optie is om beton te gebruiken voor de bouw, aangezien deze ook erg brandveilig is.

De voordelen van een carport van aluminium
Allereest is een groot voordeel van aluminium dus dat het een stuk veiliger is dan het gebruik van hout bij brand. Mocht je een tuinbrand hebben, dan is de kans een stuk kleiner dat deze over zal slaan naar de carport bij het gebruik van dit materiaal. Verder is het ook een erg licht materiaal, maar biedt het een ijzersterke constructie. Het materiaal zal dus niet alleen tegen vuur kunnen, maar ook een flinke storm kunnen overleven.

Met het oog op het design is aluminium ook een mooie optie. Er zijn veel carports mogelijkheden qua constructie, aangezien het een materiaal is dat makkelijk te bewerken is. Door deze verschillende mogelijkheden kun je veel verschillende stijlen creëren, waardoor je de carport perfect kunt laten aansluiten bij jouw woning.