Tuininspiratie: de leukste tuintrends voor deze zomer

De zomer komt er weer aan, dus we gaan weer lekker de tuin in. Tijd om de tuin weer een beetje op te knappen. Heb je ook nodig tuininspiratie nodig? Lees dan verder, want wij zetten de leukste tuintrends van deze zomer voor je op een rijtje.

Terrasoverkapping

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van het huis. Steeds meer mensen kiezen daarom voor terrasoverkappingen. Onder een terrasoverkapping zit je lekker buiten met al het comfort van binnen. De overkapping houdt warmte vast, dus het is minder koud en niet onbelangrijk: je zit droog als het regent. Een terrasoverkapping zorgt er dus voor dat je veel vaker buiten zit. Creëer onder je overkapping een knusse zithoek met fijne loungebanken of een Loungestoel zodat je hier lekker kunt relaxen tot ‘s avonds laat.

Veel verlichting

Verlichting is heel belangrijk om je tuin gezellig te makken. Lichtslingers en lichtsnoeren zijn deze zomer erg populair. Hang ze in de schutting of in de heg of aan je terrasoverkapping voor een gezellig effect. Zet lantaarns op de grond neer en steek kaarsen aan op tafel. Verlicht ook de donkere hoekjes van je tuin, zodat je tuin groter lijkt dan dat hij eigenlijk is.

Jacuzzi

Een jacuzzi is deze zomer helemaal modern. Voor veel mensen is het te duur om een jacuzzi te kopen, maar tegenwoordig kun je ook een opblaasbare jacuzzi aanschaffen. Deze zijn veel minder prijzig en je kunt ze makkelijk opruimen en verplaatsen. Wat is er nou fijner dan lekker in het zonnetje liggen badderen. Heerlijk toch?

Aluminium tuinmeubelen

Deze zomer zien we veel aluminium tuinmeubelen. Zo zie je aluminium, tuinbanken, ligstoelen en tafels. Aluminium is heel stevig en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Bovendien ziet het er strak en sjiek uit. Meestal zijn de aluminium meubels zwart, maar je kunt ook kiezen voor andere kleuren.

Kijk voor meer inspiratie is bij Fonteyn