Verbeter jouw interieur met deze tips

Eenvoudige en betaalbare manieren om uw woonkamer nieuw leven in te blazen.

Is uw woonkamer saai geworden? Heeft u zo vaak naar dezelfde bank, dezelfde gordijnen en hetzelfde decor gekeken dat ze allemaal samen lijken te smelten tot een saaie mengelmoes? Als je een nieuwe omgeving wilt, is er geen reden om het geheel weg te doen en opnieuw te beginnen. Misschien heb je gewoon een verjonging van de woonkamer nodig! Je hoeft geen grof geld uit te geven om je leefruimte om te vormen tot iets dat je doet glimlachen.

Hoe kan ik mijn woninginrichting updaten?

Om te beginnen, kijk eens rond en zie wat je opvalt. Let niet alleen op de elementen die veranderd moeten worden, maar ook op de dingen die er goed uitzien zoals ze zijn. Daar kun je op bouwen! Als er bijvoorbeeld een secundaire kleur in je bank zit die je leuk vindt, kun je er accessoires of dekens aan toevoegen die die kleur oppikken. Als er een bijzonder aantrekkelijke vaas op een boekenplank staat, kunnen een paar meer van dezelfde stijl andere delen van de kamer opvrolijken.

Wij zijn zelf groot fan van de website Meubella, waar je prachtige interieur artikelen kan vinden en waar je altijd foto’s ziet van het interieur. Dit maakt dat je goede inspiratie krijgt. Heb je wat gevonden wat je bevalt? Dan kan je het daar ook meteen aanschaffen.

Hoe kan ik mijn woonkamer groter laten lijken?

Een kleine ruimte kan mooi zijn, maar het is nog aantrekkelijker als je hem groter laat lijken. Hier zijn een paar ideeën over hoe je dat kunt doen:

  • Verwijder de chaos. Is er een stuk, een stoel of tafel, die er niet helemaal hoeft te zijn? Haal het eruit! Schik de meubels zodat mensen mooie brede banen hebben om te lopen. Denk aan salontafels, bijzettafels en voetenbanken met opbergvakken voor een meer gestroomlijnde uitstraling.
  • Verhelderen en verlichten. Een lichtere ruimte lijkt ruimer. Laat het zonlicht binnen met gebonden of getrokken gordijnen en kies voor zachte kleuren en licht materiaal zoals linnen. Kies in plaats van donkere en zware stoelen en banken voor wit en beige. Voor een prachtige ruimte-helderder, probeer wit met een knallende accentkleur. Verf de muren in een lichte kleur en geef de voorkeur aan matte boven glanzende – het geeft een minder vlekkerige en meer diffuse uitstraling. En niets verlicht een kamer zoals een wit plafond.
  • Kies voor een kleurrijk decor. Kies kussens die tegen uw lichtgekleurde bank aanspringen. Hang levendige kunst op. Laat kommen en vazen wit of helder zijn. Metalen wand- en tafelsculptuur en spiegels met metalen frame reflecteren het licht. Spiegels die tegenover elkaar staan geven een “oneindige” illusie van diepte.
  • Kleinere items. Geef de voorkeur aan hoge en smalle boekenplanken boven korte en brede. Of gebruik in plaats daarvan zwevende planken. Kies een hoger entertainmentcentrum. Maar houd dit hoge meubilair uit de buurt van de ramen. Zet de boekenkasten op muren loodrecht op die ramen. Kies tafels met hoge, dunne poten en probeer een salontafel met een glazen blad.