Verticale radiatoren: weer eens iets anders

Bij een radiator denken de meeste mensen al gauw aan de gebroken witte, metalen voorwerpen die langs de vloer aan de muur zijn bevestigd. Deze ‘horizontale radiatoren’ vindt je nog steeds in veruit de meeste huishoudens. Maar wil je eens iets anders? Misschien is een verticale radiator dan iets voor jou. Een verticale radiator in de kleur die past bij jouw inrichting is niet alleen ‘even iets anders’. Een verticale radiator kent ook nog eens veel voordelen.

Ruimte besparen met verticale radiatoren

Een verticale radiator is vaak smaller dan een klassieke, horizontale radiator. Hiermee kun je dus ruimte besparen. Je houdt bijvoorbeeld meer ruimte over voor het plaatsen van kasten. En dat niet alleen! Veel verticale exemplaren lenen zich perfect als rek om handdoeken aan op te hangen. Nu hoef je dus geen aparte kastruimte te hebben voor je handdoek. En is de handdoek nat? Dan is ie zo weer droog dankzij de handige ophangplek!

Ga voor een hippe en strakke uitstraling met verticale radiatoren

Verticale radiatoren hebben een hippe en moderne uitstraling ten opzichte van de horizontale varianten. Een verticaal exemplaar geeft jouw inrichting een echte boost. Veel mensen kiezen voor een verticale radiator in de badkamer. Dit is vaak een stijlvolle keuze: een verticale radiator springt immers veel meer in het oog dan een horizontale.

Ook handig als scheidingswand

Een verticale radiator leent zich ideaal als scheidingswand. Met een verticale radiator creëer je eenvoudig een extra hoekje in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een plek om de wasmand te plaatsen, of een kast met andere spullen.

Bepaal zelf de stijl met verschillende kleuren en exemplaren

Zoals gezegd kiezen veel mensen voor een verticale radiator voor in de badkamer. Het is vaak mogelijk om zelf een kleur te kiezen die goed aansluit op de stijl van je badkamer. Heeft je badkamer een donkere inrichting? Dan is een donkere radiator ideaal. Heb je een strak witte inrichting? Dan is dit uiteraard ook een optie.

Overigens kan een verticale radiator natuurlijk ook op andere plekken in het huis geplaatst worden. Dit is volledig aan jou! Overleg wel altijd even met een specialist over de mogelijkheden wat betreft aansluiting.