Waar rekening mee houden op vlak van gietvloer prijs?

Wanneer je overweegt om een gietvloer in je woning te laten realiseren zijn er natuurlijk best een aantal verschillende factoren waar je aandacht aan zal willen en eigenlijk ook zal moeten besteden. Eén van die zaken is natuurlijk de kostprijs. Je wil er in de praktijk dan ook uiteraard altijd op kunnen rekenen dat de gietvloer prijs past binnen je budget. Voor menig aantal mensen geldt dat ze zich niet helemaal ten volle bewust zijn van de manier waarop deze prijs in de praktijk tot stand komt. Welke invloed heeft het type gietvloer bijvoorbeeld op de prijs en wat zijn mogelijke andere aandachtspunten om rekening mee te moeten houden? Wij zochten het allemaal voor je uit!

Hoe betaalbaar is een gietvloer?

Wanneer we het hebben over de gietvloer prijs spreekt het voor zich dat veel mensen zich gelijk zullen afvragen hoe betaalbaar een dergelijk type vloer nu in de praktijk precies is. Om hier een antwoord op te kunnen geven is het van belang om je in eerste instantie alvast bewust te zijn van de verschillende soorten gietvloeren die er op de markt zijn terug te vinden. Het is namelijk zo dat we een onderscheid maken tussen aan de ene kant de epoxyvloer en aan de andere kant de polyurethaan vloer. Voor deze laatste geldt dat ze met een maximumprijs van ongeveer 120 euro per vierkante meter gemiddeld 10 euro per vierkante meter duurder is in vergelijking met epoxy. Toch geven veel mensen net aan deze vloer de voorkeur. Dat vooral omwille van het feit dat ze uitstekend samen kan worden gebruikt met vloerverwarming. Veel mensen vinden dit zeer belangrijk.

Welke andere elementen bepalen de prijs van de gietvloer?

De gietvloer prijs zal in de praktijk niet alleen maar worden bepaald door het type vloer waar gebruik van wordt gemaakt. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat mensen in de praktijk over heel wat uiteenlopende eisen kunnen beschikken. Meer concreet betekent dit onder meer:

  • De realisatie van een antisliplaag;
  • Het realiseren van uitzettingsvoegen;
  • Het voorzien van een wapeningsnet onder de grond;
  • Een afwerking van de plinten;
  • Vloerprofielen evenals andere toeslagmaterialen;

Bovenstaand overzicht maakt duidelijk dat de gietvloer prijs in de praktijk sterk kan worden beïnvloed afhankelijk van de concrete eisen waarover je beschikt. Wanneer je een goede inschatting wil kunnen maken van het budget dat is vereist voor wat het realiseren van een dergelijke vloer betreft is het dus minstens van belang om op voorhand even goed je eisen op een rijtje te zetten.

Kan de gietvloer prijs worden gedrukt?

Wanneer je een offerte ontvangt met daarop de gietvloer prijs is het best mogelijk dat je jezelf de vraag zal stellen of er eventueel een mogelijkheid bestaat op deze prijs nog wat te kunnen drukken. Als je heel wat specifieke eisen hebt opgenomen in je offerte-aanvraag is het uiteraard een idee om enkele van deze eisen te laten vallen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een grotere oppervlakte in één keer te laten doen. De totale kosten van het project zullen dan weliswaar wat hoger uitvallen, maar de prijs per vierkante meter zal aardig ingeperkt kunnen worden. In ieder geval, de gietvloer prijs kan in de praktijk zeker op diverse vlakken worden ingeperkt bij G-vloeren.nl. Dat is zeker.