Waarom elke vijver een waterval zou moeten hebben

Een vijver in de tuin heeft veel voordelen. Niet alleen is het een rustgevend plekje, ook zorgt het voor wat leven in de tuin. Vogels komen naar je vijver om te baden en misschien vind je er zelfs kikkers na verloop van tijd. Je kunt je vijver voorzien van vissen en door deze dagelijks te voeren, kan het erg gezellig worden aan de waterkant. Het is wel belangrijk dat je vijver voldoende belucht wordt. Dat kan met een vijverpomp, maar ook met een fontein of waterval wordt het water in beweging gebracht en belucht. Daarnaast is een waterval ook gewoon heerlijk om naar te kijken en luisteren. Het stromende water doet je wegdromen naar verre oorden.

De voordelen van een waterval

Een waterval zorgt voor beweging van het water. Dankzij het bewegende water wordt het zuurstofgehalte van het water verhoogd en dat komt weer ten goede van de vissen in de vijver. Het natuurlijke evenwicht van het water wordt hersteld. De waterkwaliteit wordt verhoogd. Daarnaast worden door gebruik te maken van een filterpomp zwevende algen en andere schadelijke bacteriën verwijderd. Je vijver blijft zo mooi schoon en helder. Een ander voordeel van een waterval is het heerlijke kletterende water. Het geluid van een stromend beekje, dat je waant in verre oorden en je tot rust brengt. Het ontspannende geluid blokkeert tevens geluidsoverlast van de buren of omgeving. Maar bovenal ziet een waterval er gewoon ontzettend mooi en gezellig uit.

Welke waterval kies jij

Er zijn verschillende watervallen te bedenken. Zo kun je met mooie stenen zelf een fantastische waterval aanleggen. Ook kun je een beekloop maken waarbij het water mooi doorstroomt en eindigt in een prachtige vijver. Maar zelfs zonder vijver kun je een waterval in je tuin maken. Laat de waterval bijvoorbeeld uitmonden in een waterbak, waar het vervolgens door de pomp weer terugstroomt naar het begin van de waterval. Heb je een moderne tuin of ben je van plan een moderne tuin aan te leggen en wil je hier ook een waterval in plaatsen, dan is een schanskorven waterval een zeer geschikte optie. Deze bestaat uit gegalvaniseerde staalmatten die zijn omgevormd tot een korf. Deze korf is vervolgens gevuld met breukstenen en hierin wordt de waterval gemonteerd. Een geweldige moderne waterval is het resultaat. Laat deze moderne waterval uitmonden in een strakke design vijver of ga voor een kleine waterbak.