Wat kan je allemaal doen tijdens het kampvuur

Hoe zorg je ervoor dat je met iets origineels komt voor de reünie met je oude klasgenoten? Je wilt ze graag verrassen met iets leuks. Misschien wel een uitje naar het strand of uiteten. Shoot maar wat nou als niet iedereen het strand leuk vind of iedereen iets anders wilt eten. Dan moet je maar iets veiligers verzinnen. AHA je hebt het! Een kampvuur op de nieuwe houten terrasplanken!

Herinneringen

Afhankelijk van met wie je aan het kampvuur zit kan je verschillende gespreksonderwerpen hebben. Echter is het overkoepelende onderwerp toch wel praten over vroeger. Herinneringen die jullie met elkaar hebben meegemaakt ophalen. Praten over die ene keer dat je in slaap viel in de trein naar school toe en aan de andere kant van de provincie uitkwam. Of over alle gekkigheid die jullie vroeger uithaalde. Belletje trekken bij de buren of zwemmen in de zee. Niks is leuker dan nostalgisch samen terug gaan naar de tijd van vroeger.

Toekomst

Naast alleen maar praten over vroeger is het praten over de toekomst natuurlijk ook heel leuk. Misschien zijn er vakantieplannen waar jullie het over kunnen hebben. Ideeën over naar welk land jullie kunnen gaan en wat er allemaal te zien is. Misschien zijn er wel mensen aan het kampvuur verloofd en kan er gesproken worden over de trouwplannen. Hoe de trouwerij eruit zal komen te zien. Wat de wensen en plannen zijn. Misschien is er wel iemand zwanger aan het kampvuur en kan je baby namen bedenken. De onderwerpen hoeven natuurlijk niet allemaal zo serieus te zijn. Misschien is er wel iemand binnenkort jarig of misschien worden er wel plannen gemaakt voor een uitje samen. Misschien, misschien misschien. Er zijn onderwerpen over de toekomst zat waar jullie het over kunnen hebben aan het kampvuur.

Spelletjes

Wat dacht je van spelletjes spelen? Als je niet met een al te groot gezelschap kan je bij het kampvuur zitten en kaartspelen of bordspellen spelen. Dan voel je de warmte van het kampvuur ook tijdens het spelen. Je zou natuurlijk ook iets in de richting van truth or dare kunnen spelen. Er zijn een hoop spelletjes die je kan spelen zelf zonder materiaal. Online kun je er vast een hoop vinden om je voor te bereiden op de avond! Ook leuk vooral met een knus vuurtje erbij!

Marshmallows

Verzamel of koop wat lange stokken bij elkaar en marshmallows om te te roosteren boven het vuur. Prik een aantal marsmellows op een stokje en roosteren maar! Zodra ze een goudbruin laagje hebben haal je ze boven het vuur vandaan en smullen geblazen. Let wel op dat je de marshmallow boven het vuur houdt en niet in het vuur! Nu heb je meteen een lekkere snack om de avond door te komen!

Tips

Hoe zorg je ervoor dat je je vermaakt aan het kampvuur? Vertel verhalen, praat met elkaar over het verleden, de toekomst, het heden, van alles en nog wat! Speel ondertussen een aantal spelletjes als afleiding. Dit kan een kaartspel zijn, een bordspel maar ook een spel zonder materialen. Tot slot kan je als snack wat marshmallows roosteren boven het vuur. Geslaagd avondje gegarandeerd!