Welke haard past bij u?

Haarden zijn er in alle soorten en maten. Houten haarden, ijzeren haarden, stenen haarden etc., maar welke past het beste in uw tuin. Een belangrijke vraag, want een tuinhaard kan best een grote aanschaf zijn en dan wil u natuurlijk niet de verkeerde uitgave doen. U moet uzelf ook de vraag stellen wat voor tuin u wil en welke haard daar het beste bij past. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een haard kan aan de muur of op de grond. Een haard kan rond zijn, vierkant of een andere vorm, dus er is keuze genoeg en sowieso ook een keuze die bij u en uw tuin past. Om te kijken naar wat andere mensen hebben gedaan met hun haard of tuin kun u inspiratie op doen op sites zoals huishint.nl of woonbasic.nl waar veel voorbeelden en ideeën op staan.

Omgeving van de haard

Bij het plaatsen van de haard is het natuurlijk belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de omgeving van de haard en niet alleen voor het uiterlijk, maar ook voor de brandveiligheid. Pas op met houten vloeren en planten in de omgeving aangezien de haarden vaak heel warm worden en sommige haarden slaan soms ook vuur uit. Er kan ook grote rookvorming plaatsvinden wat op zich niet gevaarlijk hoeft te zijn, maar wel als het via een open raam of deur het huis binnendringt.

Gezelligheid door de haard

Het belangrijkste wat een haard naar een tuin brengt is natuurlijk warmte, maar daarbij brengt het ook heel veel sfeer. Wie vindt het niet heerlijk om ’s avonds bij een knetterend vuurtje met elkaar genieten van de buitenlucht en de tuin. Met een buitenhaard wordt men ook aangemoedigd om de tuin niet alleen overdag te gebruiken, maar ook om er ’s avonds en ’s nachts van te genieten. Kortom: een buitenhaard kan ongelofelijk veel toevoegen aan uw tuinervaring.