Zijn jouw tuinmeubelen al winterklaar?

December komt steeds dichterbij en dat betekent toch echt dat de winter om de hoek is! We merken het aan alles: de bladeren vallen van de boom en de ijzige wind is goed voelbaar! We kunnen onze mutsen, sjaals en handschoenen uit de onderste la trekken. De zomer lijkt nog ver weg! Maar de afgelopen maanden hebben we heerlijk van het weer kunnen genieten. Lekker in het zonnetje relaxen of barbecueën in eigen tuin. Misschien heb jij deze zomer wel mooie tuinmeubelen aangeschaft. Of ze nou nieuw zijn of niet, het is zonde dat ze door slecht weer worden aangetast. Maar wat is dan de beste manier om je tuinmeubelen op te bergen?

Welk tuinmeubel heb jij?

Het is eerst van belang om te kijken welk tuinmeubel je hebt. Heb je een loungeset? Of een tuintafel en stoelen? Daarnaast is het van belang van welk materiaal het gemaakt is. Zo is aluminium echt wat anders dan hout of plastic! Hout rot makkelijker en heeft meer onderhoud nodig. Aluminium is juist weer wat weersbestendiger. Vlechtwerk en glas kan aangetast worden door vorst, dus haal u glasplaat van de tuintafel af voordat het gaat vriezen. Echter is het altijd goed om de tuinmeubelen binnen te zetten of af te dekken, zodat het niet vervuild wordt door bijvoorbeeld vogelpoep!

Berg ze op in de schuur of tuinhuis

Beschik jij over een tuinhuis of een schuur? Grote kans dat die vol rommel staat! Tijd om dit eens op te ruimen en een mooi plekje te maken waar jij je tuinmeubelen kan opbergen! Zorg dat er genoeg verluchting is, zodat je tuinmeubelen niet worden aangetast door insecten en schimmel. Heb je een terrasoverkapping? Dan kan ook je loungeset hieronder staan. Met een klein beetje onderhoud zullen ze op deze plek minder te verduren krijgen.

Minder ruimte? Pak ze in!

Een andere goede optie is het inpakken van je tuinmeubelen. Ideaal als je wat minder ruimte hebt! Er bestaan veel soorten hoezen die je om je tuintafel of lounge set heen kan winkelen. Belangrijk dat deze hoezen ademen en waterdicht zijn! Heb je een goede hoes? Kies dan alleen nog een kleurtje uit die past, of het een felle kleur of camouflerende kleur is voor in de tuin! Er is voor iedereen wat wils! En dan nog onze laatste tip: haal wel je kussens naar binnen en laat deze niet in de hoes zitten! Zo kan jij volgende zomer weer genieten van je tuinmeubelen!