Zo begin jij je eigen moestuintje!

Groenten en fruit zijn niet alleen lekker en gezond, maar ze kunnen ook leuk zijn; als je ze zelf verbouwt! Maar hoe begin je een eigen moestuintje? Wij helpen je op weg in dit artikel!

De plek

Allereerst moet je een geschikte plek voor je moestuintje zien te vinden. Dit hoeft geen grote plek te zijn, maar het is wel belangrijk dat er voldoende zonlicht komt. Je kunt een speciale moestuinbak kopen, maar je kunt ook gewoon een stukje grond in je tuin gebruiken. Zelfs wanneer je geen tuin hebt maar een balkon kun je een moestuintje maken! Er bestaan namelijk speciale moestuinbakken voor balkons en zelfs voor aan de vensterbank.

Wat ga je planten?

Vervolgens dien je te bepalen welke groenten en/of fruitsoorten je in je moestuintje gaat planten. Ga uiteraard voor degene die je lekker vindt, maar houdt er ook rekening mee dat sommige planten heel erg groot kunnen worden. Andere soorten blijven weer heel klein, dus als je al niet veel ruimte hebt is het verstandig om voor kleine plantensoorten te gaan. Komt er niet voldoende zonlicht bij je moestuin? Dan zijn er ook nog groentesoorten die minder zonlicht nodig hebben, waaronder sla, spinazie en rucola.

Bemesting

Om groenten en fruit met veel smaak en voedingsstoffen te laten groeien, is het belangrijk om de moestuin goed te bemesten. Het beste is om hiervoor speciale bemesting voor moestuinen te kopen. Deze bevat alle voedingsstoffen die de planten nodig hebben! 

Onderhouden

Als je moestuintje lekker aan het groeien is zul je het moeten onderhouden. Zo zul je dagelijks het onkruid weg moeten halen en de planten water moeten geven. Zorg dus dat je hiervoor zaken als een hark en gieter in huis hebt. 

Ook is het verstandig bestrijdingsmiddelen te gebruiken, om te voorkomen dat je groenten en fruit vol met insecten komen te zitten. 

Oogsten!

Wanneer je groenten/fruit er mooi vol en kleurrijk uitziet is het tijd voor het leukste gedeelte: de oogst binnenhalen en genieten van je zelfgekweekte groenten en fruit!

Moestuinbenodigdheden

Diverse moestuinbenodigdheden zoals voeding en bakken haal je bij Warentuin