Zo maak je jouw tuin gezellig!

Ben je jouw gewone tuin ook zat en wil je het wat leuker maken? Dan heb ik een paar tips voor je om jouw tuin op te fleuren. Het is natuurlijk het leukst als je het meest uit je tuin kan halen met het mooie weer wat we minimaal krijgen. Maar daarnaast is het ook leuk om een aangeklede tuin te hebben in de wintermaanden, zelfs als het alleen maar om naar te kijken. Planten en bloemetjes zorgen ervoor dat jouw tuin er wat voller uitziet maar wat heb je nou echt nodig om jouw tuin gezellig te maken.

Vijverbak

Wie wilt er nou geen vijver in hun tuin, leuk met wat visjes en waterplantjes, vaak ook leuk met kikkers en meer. Een vijver aanbrengen is niet voor iedereen aangelegd, het is en blijft wel de mooiste manier maar in plaats van het maken van jouw vijver kan je ook investeren in een voorgevormde vijverbak. Voordelen hiervan is natuurlijk dat het eenvoudiger inbouwen is, gemaakt van duurzaam materiaal en is ook in verschillende modellen te vinden. Een vijverbak plaatsen moet ook goed gedaan worden, dus vergeet niet de omtrek te meten en markeren. En zorg ervoor dat de vijver compleet waterpas is. Wanneer je dat allemaal hebt gedaan kan je het gaan vullen, met het vullen werk je de vijverpomp met filter weg en creëer met vijverplanten een vijver milieu van jouw dromen.

Lichtjes

Bij een gezellig tuin denk ik gelijk aan lichtjes, gelukkig zijn die er in alle vormen en maten. Dus keuze zat. Een buitenlamp kan sfeer geven maar is wel heel algemeen. Fleur je tuin op met een leuk lichtsnoer, in verschillende kleuren, grote bollen, kleintjes, wat jij wilt. Maar dit snoer geeft wel gelijk veel meer sfeer dan alleen een lamp. Daarnaast is het ook nog leuk om deze aan te hebben wanneer je de tuin niet gebruikt, je kan de lichtjes dan mooi van binnen afzien. Hang het lichtsnoer van je huis naar de schuur of over je schutting waardoor je een warmte effect creëert. Dit kan je ook gelijk zien als schutting decoratie, en hang er meer op zoals leuke plantjes of tuinschilderijen. De lampjes hoeven niet heel fel te zijn, dat is namelijk ook niet prettig wanneer je wel in de tuin wilt zitten. Zorg er dus voor dat als je licht neemt, dat dit licht warm is en een mooie gloed creëert. Voor een leuk zomerse BBQ is bijvoorbeeld een lichtsnoer met verschillende kleuren heel leuk! 

Vuur

Vuur straalt gezelligheid uit, maar ook warmte. Hierdoor kan je zelfs gebruik maken van jouw tuin in de iets koudere maanden. Kijk daarom ook leuk voor een vuurkorf of schaal, deze staan ook heel leuk decoratief als deze niet brandt. Naast dat het leuk staat, is het geluid en de warmte ook erg gewaardeerd. Ook leuk om op het terras te zitten en marshmallows te roosteren. Het is dus multifunctioneel en kan op meerdere manieren gebruikt worden, maar ook in meerdere seizoenen waardoor je het beste uit je tuin haalt.